• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Ζω για τη μοτοσυκλέτα!
Marquez: Η σεζόν μόλις ξεκίνησε...
Νέα 21/04/2017 - 08:36

Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ξεκίνησε κι επίσημα χτες ο τρίτος Γύρος της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

 

Σ’ αυτή, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Maverick Vinales παρουσιάστηκε αισιόδοξος ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα.

 

«Αυτή η πίστα ταιριάζει στο στυλ μου και είμαι βέβαιος ότι η Yamaha θα είναι ανταγωνιστική εδώ. Είμαστε σε καλό επίπεδο κι αν δώσουμε το 100%  θα παλέψουμε για τη νίκη».

 

«Πρέπει να κάνω έναν έξυπνο αγώνα, καθώς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά για τα τελευταία στάδια του αγώνα».

 

«Στόχος μας είναι η νίκη κι αν δεν τα καταφέρουμε, τότε και η δεύτερη θέση θα είναι καλή. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη».

 

«Τώρα ζω για τη μοτοσυκλέτα μου και προπονούμαι έτσι ώστε να είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός».

 

Στα δεξιά του καθόταν ο δεύτερος στη βαθμολογία, με δυο συνεχόμενα βάθρα, Valentino Rossi, ο οποίος τόνισε: «Το να παίρνεις βαθμούς πάντα είναι σημαντικό στην αρχή της σεζόν».

 

«Μετά έρχεται η Ευρώπη και μερικές ευνοϊκές για μένα πίστες. Ελπίζω να έχω καλύτερη αίσθηση απ’ ότι στην Αργεντινή, αν και είμαι ικανοποιημένος με το βασικό set-up».

 

Ο Marquez ελπίζει ότι θα επιστρέψει δριμύτερος στην «πίστα» του και φτάνει στο Τέξας, όπως είπε χτες «νοιώθοντας δυνατός πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Οπωσδήποτε πρέπει να βελτιωθώ, αλλά αυτή είναι μια πίστα στην οποία σίγουρα μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, το πρώτο μας για το 2017».

 

Τα προβλήματα στην επιτάχυνση, γνωστά για την Honda τα τελευταία χρόνια, κάνουν τον Marquez να παίρνει «...πολλά ρίσκα στα φρένα. Αλλάξαμε το set-up από το Qatar στην Αργεντινή».

 

«Και αυτό άλλαξε την αίσθησή μας όταν ψάχνουμε το όριο». Παρά το ότι έχει 37 βαθμούς να καλύψει, δεν πτοείται.

 

«Η κατάσταση είναι ίδια όπως πέρυσι, που πήρα ρίσκα στον τελευταίο αγώνα επειδή πίστευα ότι ήμουν δυνατός  και μπορούσα τη νίκη».

 

«Ίσως δεν είμαστε 100% έτοιμοι ακόμα να παίρνουμε ρίσκα, αλλά η σεζόν μόλις ξεκίνησε και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

 

Τέλος, μίλησε και για τον Maverick Vinales: «Είναι εντυπωσιακός, αλλά δεν ήταν έκπληξη αυτό για εμένα. Θα προσπαθήσω να τον σταματήσω το συντομότερο».

 

Με το Marquez να πέφτει στην Αργεντινή, όπως και ο Pedrosa, έμεινε στον Crutchlow το «βάρος» να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για την Honda και το κατάφερε.

 

«Κι εδώ θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να είμαι ανταγωνιστικός. Μ’ αρέσει η πίστα, αν και θα χρειαστώ χρόνο για να είμαι γρήγορος».

 

«Μερικές φορές, δυστυχώς, ξεπερνάς το όριο. Τα φρένα παραμένουν το δυνατό μας σημείο, αλλά πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο βασικό set-up για τους επόμενους Γύρους».

 

Παρών ήταν και ο Johann Zarco: «Είμαι ικανοποιημένος με το ξεκίνημά μου στη σεζόν και ειδικότερα με την εμπιστοσύνη που έχω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Στόχος μας δεν είναι ο Τίτλος, αλλά να μάθουμε και να προχωρήσουμε μπροστά με τη μοτοσυκλέτα».

 

«Μετά το Qatar ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα, καθώς πολλοί άρχιζαν να μιλάνε για μένα... περισσότεροι απ’ όταν κέρδιζα Τίτλους στην Moto2».

 

«Θα ήταν ωραίο αν οι φίλαθλοι είχαν το ίδιο ενδιαφέρον και για τις μικρότερες κατηγορίες».

Επόμενο άρθρο »

Ο FOURQUEZ28 σε νέες κατηγορίες!

« Προηγούμενο άρθρο

Forcada: Vinales και M1;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα