• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Marquez και Τέξας!
Αήττητος από το ’13... φέτος;
Νέα 18/04/2017 - 13:14

Οι δυο πρώτοι Γύροι της φετινής σεζόν αποτελούν παρελθόν και τώρα μπαίνουμε στην ευθεία για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στο Austin του Τέξας.

 

Στην Αμερικανική πίστα ο Marc Marquez παραμένει αήττητος, ενώ φέτος φτάνει σε μια πολύ σημαντική χρονική συγκυρία για τον ίδιο.

 

Στην Αργεντινή έπεσε από την πρώτη θέση κι ενώ είχε κάνει μια καλή διαφορά πολύ γρήγορα από τους διώκτες του.

 

Τώρα στο Τέξας πρέπει να επιστρέψει στις νίκες και στους βαθμούς για να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τον Maverick Vinales.

 

Ο συμπατριώτης του είναι αυτός που έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη τόσο στο Qatar, στον πρώτο αγώνα, όσο και στην Αργεντινή.

 

Και η παράδοσή του στο Τέξας δεν είναι καθόλου άσχημη! Το 2013, όταν και πήρε τον Τίτλο στην Moto3 ανέβηκε στο βάθρο, ενώ την επόμενη σεζόν κέρδισε τον αγώνα στην Moto2.

 

Το 2014 ήταν μέσα στη δεκάδα, ενώ πέρυσι ήταν στους καλύτερους τέσσερεις του αγώνα. Φέτος είναι σε θέση να προκαλέσει πονοκεφάλους στον Marquez.

Ένας άλλος αναβάτης με πολύ καλή παράδοση στην Αμερικανική πίστα, είναι ο Dani Pedrosa, ο οποίος ήταν δεύτερος τόσο το 2013, όσο και το 2014.

 

Την επόμενη σεζόν δεν αγωνίστηκε έχοντας εγχειριστεί για arm-pump και επανήλθε την περασμένη σεζόν όταν και πάλι μαχόταν για το βάθρο.

 

Ένα λάθος όμως τον έκανε να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και να πέσει παρασύροντας μαζί του τον Andrea Dovizioso.

 

Λάθος έκανε και ο Valentino Rossi στον περσινό αγώνα, εγκαταλείποντας τη μάχη μετά από πτώση του στην αρχή.

Ο Ιταλός άσος έχει δυο συνεχόμενα βάθρα φέτος και μπορεί στην Αμερική να διεκδικήσει και τη νίκη. Στη συγκεκριμένη πίστα έχει κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

 

Στην Ducati θέλουν την τύχη μαζί τους στο Τέξας. Κατ’ αρχήν ο Dovi δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι μπορεί το περσινό σκηνικό να επαναληφθεί και φέτος.

 

Ήδη - όπως και πέρυσι - έπεσε στην Αργεντινή χωρίς να φταίει ο ίδιος, ό,τι έγινε δηλαδή και στον περσινό αγώνα του Τέξας.

 

Ο Lorenzo από την άλλη θέλει να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα του με τη νέα θέση οδήγησης της Ducati του, κάτι που δεν κατάφερε στην Αργεντινή μετά την πτώση του.

 

Να ανακάμψει στον αγώνα του Τέξας θέλει και ο Andrea Iannone που δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμα βαθμούς με τη νέα του ομάδα.

Στο Qatar έπεσε ενώ στην Αργεντινή πρώτα τον χτύπησε ο Lorenzo στην αρχή του αγώνα και μετά τον τιμώρησαν για άκυρη εκκίνηση με ποινή ride through.

 

Ο Alex Rins είχε κερδίσει τον περσινό αγώνα στην Moto2, ενώ τώρα θα έχει και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να ξεκουράσει τον αστράγαλό του μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση.

 

Ο Ισπανός της Suzuki είναι τελευταίος, με εφτά βαθμούς, στη σχετική βαθμολογία των νεοφερμένων στην κατηγορία, με το δίδυμο της Monster Yamaha Tech3 μπροστά του.

 

Τόσο ο Zarco, όσο και ο Folger θέλουν να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις εμφανίσεις τους. Και δεν είναι οι μόνοι.

 

Ο Aleix Espargaro ήταν εξαιρετικός στο Qatar, αλλά δεν απέφυγε το λάθος στην Αργεντινή. Εκεί μας εξέπληξε ένας καταπληκτικός Alvaro Bautista με την 4η θέση του!

Ο Scott Redding είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και ο καλύτερος από τους δορυφορικούς αναβάτες, ένα βαθμό μπροστά από τον δυο φορές περσινό νικητή σε GP, Cal Crutchlow.

 

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορική παρουσία των ΚΤΜ στον πρηγούμενο Γύρο, όταν και οι δυο αναβάτες της ομάδας κατάφεραν να είναι στις θέσεις που δίνουν βαθμούς.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων όλων των κατηγοριών αυτό το Σ/Κ, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Cosmote TV.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ασύμμετρα πίσω ελαστικά

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα προσθήκη στους Θρύλους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα