• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Η ιστορία!
13 GP έχουν γίνει στη χώρα
Νέα 05/04/2017 - 15:51

Για 4ο συνεχόμενο χρόνο το MotoGP θα ταξιδέψει ως την Termas de Rio Hondo και παρακάνω μπορείτε να βρείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα.

 

- Φέτος θα είναι η 14η φορά που θα διεξαχθεί Grand Prix στην Αργεντινή.

 

- Το πρώτο GP εκεί έγινε το 1961, στο Buenos Aires και ήταν η πρώτη φορά που GP γινόταν εκτός Ευρώπης. Στον πρώτο αγώνα δεν συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής, με νικητή τότε τον Jorge Kissling (Matchless).

 

- Όλα τα προηγούμενα (10) GP στην Αργεντινή είχαν γίνει στο Buenos Aires, με τελευταία φορά το 1999. Τα τρία τελευταία χρόνια το GP γίνεται στην Termas de Rio Hondo.

 

-Τρεις ντόπιοι αναβάτες έχουν καταφέρει να ανακηρυχτούν νικητές μέσα στην πατρίδα τους: ο Sebastian Porto (250cc) και οι Benedicto Caldarella - Jorge Kissling (500cc).

 

- Την τελευταία φορά που Αργεντινός κέρδιζε ένα GP, ήταν το 2005 στην Ολλανδία (Assen) με τον Sebastian Porto να κερδίζει τους Pedrosa και Lorenzo στα 250cc.

 

- Ο μόνος από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας (κανονική συμμετοχή) που έχει αγωνιστεί στο Buenos Aires, είναι ο Valentino Rossi που κέρδισε εκεί το 1998 και ήταν τρίτος το 1999.

 

- Ο Marc Marquez κέρδισε δυο φορές στην Termas de Rio Hondo ξεκινώντας από την pole position: το 2014 και το 2016. Στην pole ήταν και το 2015, αλλά στον αγώνα έπεσε.

 

- Ο άλλος που έχει κερδίσει αγώνα στην πίστα της Αργεντινής, είναι ο Valentino Rossi. Ήταν το 2015 και ο Ιταλός άσος είχε ξεκινήσει από την 8η θέση.

 

- Το μοναδικό βάθρο της Ducati στην Termas de Rio Hondo ήρθε το 2015, όταν ο Dovi ήταν στη δεύτερη θέση.

- Το καλύτερο αποτέλεσμα της Suzuki στην πίστα, ήταν η έβδομη θέση του Aleix Espargaro πριν από δυο χρόνια.

 

- Η έβδομη θέση (πέρυσι με τον Stefan Bradl) είναι και της Aprilia το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σε όλη την ιστορία της MotoGP κατηγορίας. Το 2003 ήταν και πάλι στην 7η θέση, στο Donington με τον Noriyuki Haga.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Επόμενη στάση Αργεντινή!

« Προηγούμενο άρθρο

350 GP για τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα