• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμη για όλα η Michelin!
Στον επόμενο Γύρο της Αργεντινής
Νέα 05/04/2017 - 11:26

Η πίστα τηςTermas de Rio Hondo δεν πρέπει να υποτιμηθεί, όσον αφορά στα ελαστικά και αυτό το ξέρει πολύ καλά η Michelin.

 

Άλλωστε δεν έχει περάσει παρά μόνο ένας χρόνος από τα περσινά γεγονότα και την υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας για τους αναβάτες.

 

Φέτος έχουμε και μικρές αλλαγές στους κανονισμούς, με την Michelin να παρέχει τρία ελαστικά μπροστά και άλλα τρία για πίσω (μαλακό, μεσαίο, σκληρό).

 

Ειδικά για τα πίσω ελαστικά, το μαλακό και το μεσαίο θα είναι ασύμμετρο με πιο σκληρή τη δεξιά του πλευρά, ενώ το σκληρό θα είναι συμμετρικό.

 

Φυσικά η Michelin θα έχει φέρει και τα βρόχινα ελαστικά της, με τη βροχή να μην έχει αποκλειστεί τελείως για την Κυριακή.

 

«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για την Michelin», παραδέχεται ο Piero Taramasso, μάνατζερ του Μηχανοκίνητου Τμήματος της εταιρείας.

 

«Μάθαμε πολλά πέρυσι και άλλαξαν τα πλάνα μας. Ο στόχος μας είναι να βελτιωθούμε στις πίστες που δυσκολευτήκαμε πέρυσι».

 

Η Termas de Rio Hondo είναι μια δύσκολη πίστα, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει υψηλές θερμοκρασίες ή ακόμα και βροχή.

 

«Δεν χρησιμοποιείται και συχνά και θα είναι αρκετά βρώμικη όταν φτάσουμε εκεί κι έτσι τα πρώτα ελεύθερα θα χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσει».

 

«Η άσφαλτος είναι τραχιά κι έχει μερικές πολύ γρήγορες κι ανοιχτές στροφές αλλά και σημεία με δυνατά φρένα κι όλα αυτά ζητούν πολλά από τα ελαστικά».

 

«Παράλληλα και ο καιρός είναι ασταθής στην περιοχή. Ο αγώνας λοιπόν θα έχει πολλές παραμέτρους που χρειάζονται προσοχή».

 

«Αλλά με τη γνώση που πήραμε όλο το προηγούμενο διάστημα των 12 μηνών, είμαστε έτοιμοι για το οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

 

«Επιπλέον και η αποφασιστικότητα όλης της ομάδας μας να τα πάμε καλά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ταξιδεύοντας νοτιoδυτικά!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Δύσκολες οι προβλέψεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα