• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πέντε σημεία-κλειδιά απ’ το Qatar
Vinales-Honda-Zarco-Aprilia-Lorenzo
Νέα 03/04/2017 - 13:29

1. Πλέον μιλάμε για fantastic... 5!

Το πρώτο πραγματικό τεστ για τον Maverick Vinales ήταν ο αγώνας στο Qatar και ο Ισπανός άσος το πέρασε με άριστα. Έχοντας να αντιμετωπίσει, πέρα από τις προσδοκίες για νίκη όλων, και τις δυσκολίες λόγω καιρού, ο Vinales έκανε τον αγώνα του ακολουθώντας κατά γράμμα την τακτική του και πήρε τη νίκη, βάζοντας το όνομά του δικαίως στους «fantastic» του MotoGP!

 

2. Η Honda σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι

Το μπροστινό ελαστικό της Michelin δημιούργησε πολλά προβλήματα για τους αναβάτες της Honda. Επιπλέον η έλλειψή τους στην επιτάχυνση ήταν φανερή στην ευθεία του Qatar. Ωστόσο η εικόνα του πρώτου αγώνα δεν δείχνει την πραγματική δύναμη της RC213V και ειδικά στα χέρια του Marquez. Ο Ισπανός παρά τα προβλήματα - και το μεσαίο μπροστά ελαστικό που δεν τον βολεύει - έχασε μόνο τρεις βαθμούς σε σχέση με το περσινό του ξεκίνημα. Τον περιμένουμε πολύ πιο δυνατό στη συνέχεια.

 

3. Ο Zarco είναι έτοιμος να μας εντυπωσιάσει!

Η εμφάνιση του Johann Zarco ήταν καθηλωτική. Δεν είναι άλλωστε και το πιο σύνηθες να βλέπεις έναν rookie στη μεγάλη κατηγορία να αναλαμβάνει με περίσσιο θάρρος τα ηνία του αγώνα και μάλιστα του πρώτου της χρονιάς! Ο Zarco όμως δεν είναι ένας συνηθισμένος rookie και έχουν αυξηθεί πολλές φωνές από το χώρο, που περιμένουν να δουν τον Γάλλο ακόμα και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

 

4. Σημαντική πρόοδος για την Aprilia

Η Aprilia μπορεί να υστερεί με τα καινούργια ελαστικά, ωστόσο ο ρυθμός της με τα φθαρμένα ήταν εντυπωσιακός ενώ και η δύναμή της στην επιτάχυνση προκάλεσε το θαυμασμό ακόμα και του ίδιου του Aleix Espargaro, ο οποίος αν και πολύ ψηλότερος και 20 κιλά βαρύτερος από τον Dani Pedrosa, τον κέρδιζε! Η άνοδος της Aprilia θα συμβάλλει θετικά στο θέαμα και σε ακόμα πιο δυνατούς αγώνες στο μέλλον.

 

5. Το «παραμύθι» θα έχει καλό τέλος;

Η αρχή πάντως δεν ήταν παραμυθένια. Δεν ήταν καθόλου όπως θα τη φανταζόταν  ο Jorge Lorenzo. Το περίεργο Σ/Κ και κυρίως οι αυξομειώσεις στα επίπεδα πρόσφυσης της πίστας δεν βοήθησαν τον Ισπανό στο ντεμπούτο του με την GP17 στο Qatar, σε μια πίστα που είναι ο πολυνίκης. Ούτε ο ίδιος δεν θα πίστευε πριν τον αγώνα ότι θα πάλευε με την GP15 του Loris Baz στο τέλος, όντας εκτός δεκάδας. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να καταφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν, όποιο κι αν είναι αυτό όμως θα έρθει ύστερα από πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Ίσως την περισσότερη δουλειά που έχει χρειαστεί ποτέ να κάνει στην καριέρα του.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Αναρρώνει ο Rodrigo

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Επιστροφή στην πίστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα