• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Σε Ευρωπαϊκό έδαφος
Θα βαφτεί κόκκινη η Aragon;
Νέα 29/03/2017 - 10:07

Το Πρωτάθλημα των SBK-Motul ετοιμάζεται για τον πρώτο του Ευρωπαϊκό Γύρο στην πίστα Aragon της Ισπανίας, εκεί που ο Chaz Davies είναι αναμφίβολα το φαβορί!

 

Ο άσος της Ducati έχει πάρει τρεις νίκες στους τελευταίους αγώνες που έγιναν εκεί, ενώ έχει κι άλλη μια από το 2013 με μοτοσυκλέτα της BMW.

 

Μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να πάρει την πρώτη του νίκη για το 2017, ωστόσο το ξεκίνημά του είναι καλύτερο από πέρυσι και στην Ισπανική πίστα μπορεί να καλύψει κι άλλο έδαφος.

 

Στην Aragon και ο Marco Melandri, ο ομόσταυλός του, θα έχει την ευκαιρία να κάνει δυο καλούς αγώνες. Ο Ιταλός είχε πάρει την pole και τη νίκη στο ντεμπούτο της πίστας στο Ημερολόγιο Αγώνων το 2011, με μοτοσυκλέτα της Yamaha.

 

Ο Jonathan Rea ετοιμάζεται για τον πρώτο του Ευρωπαϊκό Γύρο έχοντας κάνει το καλύτερό του ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Ο Ιρλανδός έχει δυο pole και τέσσερεις νίκες, αλλά φτάνει σε μια πίστα που έχει κερδίσει μόνο μια φορά στο παρελθόν: τον 1ο αγώνα του 2015.

 

Ωστόσο φέτος θα κάνει πολύ δύσκολο το έργο του Chaz Davies, όπως έδειξε με τους καταπληκτικούς του χρόνους στο τεστ που έγινε εκεί το χειμώνα.

 

Ο Sykes, ομόσταυλός του στην Kawasaki, έχει καλύτερο ρεκόρ στην Ισπανική πίστα με τέσσερεις pole και μια διπλή νίκη το 2014.

 

Ο Alex Lowes πλησίασε στο βάθρο στους δυο προηγούμενους Γύρους, χωρίς όμως να καταφέρει ν’ ανέβει σ’ αυτό στο τέλος.

 

Με πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα - την Yamaha του - και ανεβασμένη ψυχολογία, θα προσπαθήσει για κάτι καλό σε μια πίστα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τι θα καταφέρει ο νέος του ομόσταυλος, ο Michael Van der Mark, σε μια πίστα που ούτε γι’ αυτόν είναι η καλύτερη.

 

Στην Honda τόσο ο Nicky Hayden όσο και ο Stefan Bradl συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά για να κάνουν πιο ανταγωνιστική τη νέα Fireblade.

 

Ο Αμερικανός άσος έχει κάνει καλούς αγώνες στην Aragon όταν αγωνιζόταν στο MotoGP, ενώ πέρυσι στα SBK-Motul είχε μια θέση στην 6άδα και στο 2ο αγώνα ήταν 23ος.

 

Καλά αποτελέσματα έχει στην Aragon και ο Stefan Bradl που επίσης έρχεται από το MotoGP και διανύει την πρώτη του σεζόν στα SBK-Motul.

 

Μια νέα αρχή θέλουν να κάνουν στην Aprilia, με τους Lorenzo Savadori και Eugene Laverty να πηγαίνουν σε μια πίστα που τη γνωρίζουν καλά, όπως όλοι.

 

Στην BMW, Torres και Reiterberger ελπίζουν ότι θα συναντήσουν καλύτερες συνθήκες και λιγότερη ζέστη στην Aragon, κάτι που βολεύει τις BMW τους.

 

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στην Ταϋλάνδη για την MV Agusta, που επίσης θέλει να κάνει μια νέα αρχή στην Ισπανία.

 

Ο Leon Camier είναι δυνατός στους αγώνες, όπως έδειξε παρά τα μηχανικά θέματα που είχε στους προηγούμενους Γύρους,  αλλά πηγαίνει σε μια πίστα που τον δυσκολεύει.

 

Οι αγώνες τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, θα ξεκινήσουν στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Μεγαλύτερη ελευθερία

« Προηγούμενο άρθρο

Το διασκέδασε ο Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα