• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠ Καρτ, 2ος Αγώνας
Νίκη για τον 11χρονο μοτοσυκλετιστή Γιάννη Περιστερά!
Νέα 27/03/2017 - 19:02

2ος γύρος: Αποτελέσματα

Από όμορφες μάχες και έντονο συναγωνισμό χαρακτηρίστηκαν οι αγώνες όλων των Κατηγοριών της αγωνιστικής ημέρας στο Kartodromo Αφιδνών!

 

Η συνέχεια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 δόθηκε στις 25-26 Μαρτίου με τον 2ο γύρο του θεσμού, που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) στην πίστα καρτ Αφιδνών Kartodromo. Μετά τις Ελεύθερες και Χρονομετρημένες Δοκιμές του Σαββάτου 25 Μαρτίου, το πρόγραμμα της Κυριακής 26 Μαρτίου περιλάμβανε το κυρίως κομμάτι του αγώνα, το οποίο αποτελούνταν από τα Προκριματικά σκέλη και τους Τελικούς της κάθε Κατηγορίας, που έκριναν και τους νικητές.

 

Οι 48 αθλητές που έλαβαν τελικά μέρος στον αγώνα, χωρίστηκαν σε 7 Κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, Club), ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ τους. Η αρχή έγινε ως συνήθως με την Κατηγορία 60 Mini, όπου συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές των αγώνων, έχοντας ηλικία μεταξύ 8 και 12 ετών. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) ο οποίος κέρδισε επίσης και την Κατηγορία 60 Mini A. Το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο, καθώς σε όλους τους αγώνες ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος, με κύριους αντιπάλους τους Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM) και Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga-TM), οι οποίοι τον συνόδευσαν στο βάθρο των νικητών τόσο σε επίπεδο Γενικής της 60 Mini, όσο και στην επιμέρους κατάταξη της 60 Mini A, όπου εντάσσονται οι αθλητές ηλικίας 11-12 ετών. Όσον αφορά στην 60 Mini B, που συμμετέχουν οι οδηγοί ηλικίας 8-10 ετών, ο Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) έφτασε στη νίκη, μετά από μάχη με τον Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-Iame), ο οποίος κατατάχθηκε τελικά στη 2η θέση της κατηγορίας, έχοντας δεχτεί ποινή 3 δευτερολέπτων επειδή εκκίνησε εκτός του τούνελ, όπως προβλεπόταν. Στο βάθρο της 60 Mini B, ανέβηκε επίσης ο Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team, FA-TM) που ολοκλήρωσε στην 3η θέση.

 

Στην Κατηγορία Junior για αθλητές ηλικίας 12-14 ετών, η νίκη αποδείχθηκε υπόθεση του Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-Iame), ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του από το πρωί, κερδίζοντας τα δύο Προκριματικά για να κερδίσει τελικά τη νίκη. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-Iame), ο οποίος μπορεί να πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, ωστόσο μια ποινή 3 δευτερολέπτων λόγω εκκίνησης εκτός του τούνελ, τον έριξε πιο πίσω στην κατάταξη. Στην τρίτη θέση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Θάνος Ξηνταβελόνης (Zorri Motorsport, Birel Art-Iame), σε μια Κατηγορία που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό τόσο στα Προκριματικά, όσο και στον Τελικό.

 

Όσον αφορά στη Senior, ο Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Art-Iame) ζευγάρωσε τις φετινές του νίκες, αν και αρχικά δυσκολεύτηκε λόγω προβλημάτων με τα ηλεκτρικά του καρτ του. Πάντως το έργο του δεν ήταν εύκολο, καθώς στον Τελικό είχε να αντιμετωπίσει τον Στράτο Γαλανόπουλο (Speed Force, Exprit-TM) ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και εγκατέλειψε από πρόβλημα στην εξάτμιση, ενώ προηγούνταν. Στη δεύτερη θέση της Senior βρέθηκε ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-Iame) που αντιμετώπισε προβλήματα με το σασί του καρτ που οδηγούσε.

 

Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στην Κατηγορία KZ2, όπου ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη, συνεχίζοντας το σερί νικών που ξεκίνησε πέρυσι στο Kartodromo. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-TM) που εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος στη δεύτερή του εμφάνιση στα εξατάχυτα, ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Μηνάς Μπενής (CRG-Maxter Hellas, CRG-Maxter) μετά από σταθερό αγώνα.

 

Η νεοσύστατη Κατηγορία KZ3, που αποτελεί συνένωση της KZ2 Plus και της Club Shifter και περιλαμβάνει αγώνες μικρότερης διάρκειας σε σύγκριση με την KZ2, συγκέντρωσε περισσότερες συμμετοχές από την πρεμιέρα και έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-TM), που ολοκλήρωσε τον Τελικό στην κορυφή παρόλο που ξεκίνησε τελευταίος, αφού νωρίτερα είχε εγκαταλείψει όταν ξεβιδώθηκε η βάση του κινητήρα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε Βασίλης Κανδρής (Zanardi Hellas, Tony-Vortex) ο οποίος έκανε δυναμική επανεμφάνιση μετά το περσινό Super Cup, όταν και είχε επικρατήσει στην Club Shifter, ενώ την τριάδα διαμόρφωσε ο Μιχάλης Τσακανίκας (Abloy F.S. Kart Racing, Praga-SGM).

 

Η Κατηγορία Club παρουσίασε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον με τον Περικλή Παΐζη (Speed Force, Exprit-TM KF) να κατακτά την πρώτη του νίκη σε Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting. Τον νικητή ακολούθησε ο Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) που είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Μίχας (Speed Force, PCR-Rotax) που με αυτόν τον τρόπο, ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο των νικητών. Η αγωνιστική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με την Απονομή των Κυπέλλων στους νικητές και μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, καθώς επίσης και με την κλήρωση των σετ ελαστικών που προσφέρονται σε κάθε αγώνα από τους παρόχους ελαστικών κάθε κατηγορίας.

 

Στη συνέχεια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 θα ταξιδέψει εκτός Αττικής, καθώς ο επόμενος γύρος του θεσμού θα φιλοξενηθεί στην ανανεωμένη πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit" της Σπάρτης, στις 6-7 Μαΐου.

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

 

Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) - Νικητής 60 Mini A

"Πήρα την πρώτη μου νίκη στο Πρωτάθλημα και ήταν φανταστικά. Γενικά όλο το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ όμορφο, αφού είχα και την Pole Position. Όσο για τον Τελικό, η νίκη ήταν εύκολη, καθώς είχα φύγει μπροστά και δεν είχα μεγάλη πίεση".

 

Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) - Νικητής 60 Mini B

"Ένιωσα μεγάλη χαρά και κέρδισα την πρώτη μου νίκη στην 60 Mini B. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να κερδίσω και στους επόμενους αγώνες".

 

Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-Iame) - Νικητής Junior

"Τερμάτισα πρώτος στην Κατηγορία Junior και αυτή ήταν η τρίτη μου σημερινή νίκη. Είχαμε μάχη με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος, όμως πήρε ποινή στην εκκίνηση κατά την οποία έφυγε πολύ μπροστά μου, αλλά και πάλι εγώ έκανα ότι καλύτερο για να τον φτάσω. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη".

 

Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Art-Iame) - Νικητής Senior

"Λύσαμε τα προβλήματα που είχαμε το Σάββατο με τα ηλεκτρικά. Πήραμε τη νίκη στον Β' Προκριματικό και εντέλει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια του αδελφού μου, που είναι ο μηχανικός μου, της ομάδας και της οικογένειάς μου, τους οποίους ευχαριστώ πολύ. Με σταθερή οδήγηση, έφτασα πάλι στο επιθυμητό αποτέλεσμα".

 

Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) - Νικητής ΚΖ2

"Πήραμε τη νίκη στον αγώνα. Παλέψαμε πολύ σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και θέλουμε να συνεχίσουμε τις νίκες, ώστε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, τους μηχανικούς μου και την ομάδα συνολικά, για το όμορφο κλίμα και την εμψύχωση που μου προσέφεραν".

 

Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-TM KF), Νικητής Club

"Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς αυτή ήταν η πρώτη μου νίκη. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς είχαμε προβλήματα με το καρτ που έσπασε το ψυγείο και  με τους σένσορες χρονομέτρησης που δε δούλευαν το πρωί. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα μου και ιδιαίτερα τον Τάσο Τσερανίδη, που φρόντισε ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα και τελικά να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

 

Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-TM) - Νικητής ΚΖ3

"Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε πολύ άσχημα, καθώς στον Ημιτελικό εγκαταλείψαμε επειδή ξεβιδώθηκε η βάση του κινητήρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε τον Τελικό τελευταίοι. Όμως μετά από πολύ καλή εκκίνηση, προσπέρασα 4 οδηγούς, βρέθηκα στην πρώτη θέση και διατήρησα το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Τελικά η ημέρα πήγε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα".

 

Αποτελέσματα (http://www.sportstiming.gr/live/results/kart/KART17PAN2/)

 

Ιστοσελίδα Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

 

OMAE Karting Facebook Page

Επόμενο άρθρο »

Aleix: Ήταν μόνο η αρχή!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow όπως... Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα