• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: Έγραψε ιστορία ο Vinales!
Ο Dovi 2ος με μαλακό πίσω, ο Rossi έκανε πάλι τα μαγικά του!
Νέα 26/03/2017 - 23:31

Μετά από μια καθυστέρηση μισής ώρας, λόγω ψιλόβροχου, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τη μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα.

 

Οι διοργανωτές μείωσαν τη διάρκειά του στους 20 γύρους, ενώ οι αποφάσεις του ήταν έγκαιρες καθώς ακριβώς με το τέλος του αγώνα άρχισε να βρέχει κανονικά!

 

Στα της δράσης όλοι ξεκίνησαν χωρίς να πιέζουν και προσεχτικά. Γρήγορα τέθηκε επικεφαλής ο Johann Zarco που πήγε να κάνει μια μεγάλη έκπληξη.

 

Ο Γάλλος, που έδειξε από πέρυσι και πρόπερσι στην Moto2 ότι είναι οδηγός αγώνα, έμεινε μπροστά στους πρώτους έξι γύρους!

 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε καταφέρει να κάνει διαφορά 1,6δ από τους διώκτες του! Ωστόσο δεν απέφυγε το λάθος και είχε μια οδυνηρή πτώση.

 

Από εκεί και πέρα είχαμε πέντε οδηγούς να ξεχωρίζουν, με τον Dovi να τίθεται επικεφαλής και πίσω του οι Marquez, Iannone, Vinales και Rossi.

 

Ο Iannone έμεινε κοντά στο μπροστινό γκρουπ για τέσσερεις γύρους όταν έπεσε και αυτός και τέθηκε εκτός μάχης.

 

Μπροστά ο Dovi είχε φορέσει το πίσω μαλακό ελαστικό και ήξερε ότι δεν θα του κράταγε μέχρι τέλος αν πίεζε συνεχώς.

 

Ανεβασμένοι οι δυο οδηγοί της Yamaha, ο Vinales και ο Rossi, ξεπέρασαν το εμπόδιο του Marquez και άρχισαν να κυνηγούν την Ducati μπροστά.

 

Ο Marquez έχασε από την επιλογή της τελευταίας στιγμής να αλλάξει το αγαπημένο του σκληρό μπροστινό ελαστικό και να βάλει το μεσαίο. Δεν αποτέλεσμα απειλή για τις Yamaha και την GP17.

 

Στο τέλος ο Dovi υποκλίθηκε στον ανώτερο Maverick Vinales, ο οποίος στην αρχή ήταν προσεχτικός και πίεσε όταν χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη και να γράψει ιστορία!

 

Έτσι έγινε ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία αναβάτης όλων των εποχών, που κερδίζει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας με δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Ο πρώτος παραμένει ο Mike Hailwood.

 

Επιπλέον έγινε ο τέταρτος αναβάτης όλων των εποχών που κερδίζει με Suzuki και Yamaha αγώνα της μεγάλης κατηγορίας και ο πέμπτος που το κατορθώνει με δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες!

 

Στη δεύτερη θέση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τερμάτισε ο Dovizioso. Ο Ιταλός έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό, μια έξυπνη κίνηση όπως τη χαρακτήρισε.

 

Στο τέλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της Ducati στην ευθεία, όμως ο Vinales είχε κάνει διαφορά και κράτησε τη νίκη.

 

Μαζί τους στο βάθρο ο Valentino Rossi, ο οποίος έκανε μαγικά στον αγώνα και παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο!

 

Ο Ιταλός άσος προβληματιζόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ακόμα και στο ζέσταμα προσπάθησε να βρει λύσεις αλλάζοντας θέση στο ψαλίδι, χωρίς επιτυχία.

 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα λόγια του μετά το τέλος, στο parc ferme, όταν είπε ότι πριν τον αγώνα δεν θα στοιχημάτιζε στον εαυτό του ούτε 10€ για βάθρο!

 

Το κατάφερε όμως κι έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 38 ετών έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που παίρνει βάθρο μετά τον Jack FindlayΜετά το τέλος ήταν εμφανής η μεγάλη του χαρά για το αποτέλεσμα που πήρε.

 

O Findlay είχε κερδίσει αγώνα το 1977 στην Αυστρία, επειδή όμως όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής απείχαν διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες ασφαλείας.

 

Πίσω από τον Marquez είχαμε μια ωραία μάχη για την 5η θέση που κέρδισε τελικά ο Dani Pedrosa από τον εξαιρετικό Aleix Espargaro!

 

Χάρη στον πολύ δυνατό Aleix, είχαμε τέσσερεις κατασκευαστές στις πρώτες έξι θέσεις, ένα πάρα πολύ ευχάριστο μήνυμα για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

 

Απογοητευτικός ο Jorge Lorenzo στον πρώτο του αγώνα, πλήρωσε ένα λάθος του στην αρχή (άνοιγμα γραμμής) και δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στις μάχες για μια καλύτερη θέση από την 11η, πίσω και από τους νεοφερμένους στην κατηγορία Rins και Folger.

Επόμενο άρθρο »

Eκκίνηση για το ΠΠΤ2017

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: Έσπασε το ρόδι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα