• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda-Ducati-Aprilia με κλασικό φέρινγκ
Σε αντίθεση με Yamaha και Suzuki
Νέα 24/03/2017 - 14:09

Τόσο οι κόκκινοι, όσο και η Honda με την Aprilia, αποφάσισαν να μην ομολογκάρουν το νέο τους φέρινγκ για τον πρώτο Γύρο της σεζόν.Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

 

Η Ducati έκανε αίσθηση με το νέο της φέρινγκ, το οποίο και παρουσίασε πριν από περίπου δυο εβδομάδες στο Qatar.

 

Ο σχεδιασμός του θυμίζει σφυροκέφαλο καρχαρία και γι’ αυτό όλοι σχεδόν το αποκαλούν το «σφυροκέφαλο» φέρινγκ.

 

Παρά τα θετικά λόγια του Dovi μετά το τέλος των δοκιμών στην Losail, οι κόκκινοι επέλεξαν να μην το έχουν για τον πρώτο Γύρο του Πρωταθλήματος.

 

Να θυμίσουμε ότι οι ομάδες θα έχουν δυο νέα φέρινγκ φέτος κι ένα κλασικό. Το κλασικό θα είναι αυτό το 2016 χωρίς φτεράκια. 

 

Ο κανονισμός τους δίνει δικαίωμα για δυο νέα φέρινγκ, αλλά αν δεν τα έχουν ομολογκάρει μέχρι χτες που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, τότε μένουν με αυτό του '16 κι ένα ακόμα καινούργιο που μπορούν να παρουσιάσουν όποτε θέλουν μέσα στη σεζόν.

 

Ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν - για την ώρα - ασφαλείς πληροφορίες για το αν η Honda/Ducati/Aprilia έχουν ομολογκάρει τα καινούργια τους φέρινγκ και απλά δεν το έκαναν γνωστό. 

 

Ο Danny Aldridge, που είναι υπεύθυνος να εγκρίνει ή όχι τα νέα φέρινγκ, δεν ήθελε - και σωστά - να αποκαλύψει αν τα άλλα εργοστάσια έχουν ομολογκάρει ή όχι τα νέα τους φέρινγκ. Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι ότι μπορεί κάποιος να έχει πάρει έγκριση για το φέριγνκ του και απλά να το χρησιμοποιήσει όποτε θέλει.

 

Την ίδια απόφαση με την Ducati πήραν και η Honda με την Aprilia που δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόδοση των φέριγνκ τους στα τεστ.

 

Από την άλλη, τόσο η Yamaha όσο και η Suzuki πήραν την ομολογκασιόν για τα δικά τους φέρινγκ.

 

Να σημειωθεί ότι επειδή για την ΚΤΜ είναι η πρώτη της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, εξαιρείται από τον περιορισμό για δυο νέα φέρινγκ μέσα στο ’17.

Επόμενο άρθρο »

Έξτρα ΕΔ για τη μεγάλη κατηγορία;

« Προηγούμενο άρθρο

Σε απόγνωση ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα