• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΕΔ1
Τους τρόμαξε ο Vinales!
Νέα 23/03/2017 - 22:09

Ο Maverick Vinales απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το «δέσιμό» του με τη νέα του μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετικό και πήρε εύκολα την 1η θέση στις ΕΔ1 στην πίστα του Qatar.

 

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha ήταν φανταστικός και σήμερα και ανέβηκε γρήγορα  στην πρώτη θέση, για να κάνει δυο τρομερούς χρόνους στο τέλος.

 

Ο δεύτερός του ήταν εξαιρετικός και έκανε τη διαφορά του από τον δεύτερο να ξεπερνάει το μισό δευτερόλεπτο!

 

Ο εκρηκτικός Vinales κατάφερε με το καλημέρα να είναι έξι ολόκληρα δέκατα κάτω από το ρεκόρ πίστας, με τα επίπεδα πρόσφυσης μάλιστα να απέχουν πολύ από τα ιδανικά.

 

Όλοι στο paddock συμφωνούν από την πρώτη ημέρα ότι αν καταφέρει και φύγει μπροστά, η πρώτη του νίκη με την Yamaha θα είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση.

 

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Marc Marquez ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τα γνωστά προβλήματα επιτάχυνσης.

 

Ο Ισπανός ήταν ο ένας από τους μόλις δυο αναβάτες που έμειναν στο δευτερόλεπτο πίσω από τον Vinales. Το πρόβλημα με την επιτάχυνση το απέδωσε κυρίως στα ηλεκτρονικά.

 

Τρία δέκατα πίσω του ήταν ο Dani Pedrosa, ο οποίος επιβεβαίωσε την πολύ καλή του προετοιμασία το χειμώνα.

 

Σε μια πίστα που δεν είναι στις καλές για την Honda, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση, μπροστά από την έκπληξη της ημέρας του Folger.

 

Ο Γερμανός ίσως δεν θα έπρεπε να θεωρείται έκπληξη, καθώς δυο εβδομάδες νωρίτερα είχε δείξει ότι είναι δυνατός στον ένα γύρο πάνω στην Μ1.

 

Και όχι μόνο, καθώς είχε και δυνατό ρυθμό! Ο Jorge Lorenzo ήταν στην πέμπτη θέση και όπως είπε ένοιωθε καλύτερα απ’ ότι στο τεστ.

 

Μεγάλη έκπληξη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Loris Baz στην έκτη θέση, ο οποίος ήταν ο δεύτερος καλύτερος δορυφορικός πάνω σε μια μοτοσυκλέτα δυο ετών (GP15)!

 

Ο Cal Crutchlow ήταν άτυχος καθώς από τα πρώτα λεπτά έχασε έναν από τους εφτά διαθέσιμους κινητήρες του.

 

Παρά τα προβλήματα ήταν στην έβδομη θέση και 0,153δ πιο γρήγορος από το δεύτερο αναβάτη της Tech3, τον Johann Zarco!

 

Ο Γάλλος ήταν η τρίτη καλύτερη Yamaha και μάλιστα μπροστά από τον Valentino Rossi τον οποίο κέρδισε για εφτά χιλιοστά.

 

Ο Vale έχει πρόβλημα με το νέο μπροστινό ελαστικό της Michelin, το οποίο είναι αρκετά πιο μαλακό για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση αλλά δυσκολεύει όπως φαίνεται τους πιο βαρείς αναβάτες.

 

Ο Ιταλός πιστεύει - αν οι συνθήκες είναι ίδιες - ότι το μεσαίο πίσω ελαστικό έχει προβάδισμα για τον αγώνα. Όμως πρέπει να δουλέψει και με το μαλακό για έναν γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες.

 

Ο Aleix Espargaro έκλεισε τη δεκάδα πάνω στην Aprilia του, αφήνοντας πίσω του τον Andrea Dovizioso!

 

Ο Dovi όμως δεν έβαλε ένα μαλακό ελαστικό στο τέλος, για να κατεβάσει χρόνους, έδειχνε όμως αποφασισμένος μέσα στο γκαράζ της Ducati για κάτι καλό.

 

Ο Iannone συνεχίζει να παλεύει με τα προβλήματα από το μαλακό ελαστικό της Michelin μπροστά και ήταν μόλις 13ος.

 

Σε μια από τις χειρότερες πίστες για την KTM, οι Pol Espargaro και Bradley Smith έμειναν στις τελευταίες θέσεις, με μόνο τον Sam Lowes να μπαίνει ανάμεσά τους.

 

Όλοι στο paddock συζητούν το θέμα του καιρού και το τι θα γίνει αν τελικά βρέξει την Κυριακή. Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε επιπλέον ελεύθερες δοκιμές για τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας αύριο ή μεθαύριο, αν τελικά βρέξει που είναι πάρα πολύ πιθανό.

Επόμενο άρθρο »

Qatar Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα