• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η MICHELIN είναι έτοιμη!
Για το MotoGP στο Qatar.
Νέα 23/03/2017 - 00:21

Δελτίο Τύπου


Η MICHELIN ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ QATAR


Η MICHELIN έχει ολοκληρώσει όλες τις χειμερινές δοκιμές και πλέον η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών είναι έτοιμη για το Losail του Qatar για τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP του 2017.

Έπειτα από τρεις επιτυχημένες χειμερινές δοκιμές, η εταιρεία έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση για το μπροστινό Michelin Power Slick ελαστικό με το νέο προφίλ και θα χρησιμοποιήσει τις εκδόσεις για πρώτη φορά στο Qatar το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το ελαστικό έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως πρωτότυπο στη Valencia στη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της περασμένης χρονιάς, και πλέον αφού πραγματοποιήθηκαν μικρές αλλαγές κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών και των πρώιμων δοκιμών της σεζόν η τελευταία εξελιγμένη έκδοση του αγωνιστικού ελαστικού της Michelin για τα Grand Prix θα κάνει την εισαγωγή του στους αγώνες στο Losail. Ένα ανανεωμένο πίσω ελαστικό θα είναι επίσης διαθέσιμο, χρησιμοποιώντας ξανά τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις δοκιμές και τα σχόλια των 23 οδηγών των MotoGP. Σχεδιασμένο για να παρέχει περισσότερη πρόσφυση και καλύτερη κατευθυντικότητα δοκιμάστηκε εκτενώς αποφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μία αλλαγή στους κανονισμούς του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στη Michelin να φέρει τρεις εκδόσεις slick ελαστικών για τον μπροστινό και πίσω τροχό σε κάθε αγώνα. Αυτά θα είναι μαρκαρισμένα ως μαλακά, μεσαία και σκληρά και θα αναγνωρίζονται αντίστοιχα από τις ακόλουθες χρωματιστές λωρίδες, άσπρες, χωρίς λωρίδα και κίτρινες. Όλες οι εκδόσεις των πίσω ελαστικών αυτού του αγώνα θα φέρουν ασύμμετρη σχεδίαση που θα χαρακτηρίζεται με σκληρότερη τη δεξιά πλευρά ειδικά σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει την τραχιά άσφαλτο του Losail.

Το Qatar βρίσκεται στον Αραβικό Κόλπο όπου το τερέν περιλαμβάνει άγονη έρημο, παραλίες και αμμόλοφους. Με ένα τέτοιο ξηρό κλίμα, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για βρόχινες συνθήκες, ωστόσο για πρώτη φορά τα MICHELIN Power Rain ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε περίπτωση που αποδειχθεί το αντίθετο. Έπειτα από τις πρόσφατες δοκιμές που έγιναν στην πίστα από την Dorna και το επιτελείο ασφαλείας της FIM, αποφασίστηκε ότι αν προκύψει βροχή κατά την διάρκεια των δοκιμών, οι οδηγοί θα κάνουν δοκιμές στις συγκεκριμένες συνθήκες. Οι γνώμες τους θα ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Ασφαλείας πριν χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρωτόκολλο που προς το παρόν ορίζει ότι δεν θα χρησιμοποιείται η πίστα σε περίπτωση βροχής. Αν βρέχει την ημέρα του αγώνα, τότε θα προγραμματιστεί χρόνος για περαιτέρω δοκιμές για να καθοριστεί αν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ή αν θα μετατεθεί για την επόμενη ημέρα – όπως έγινε το 2009, όταν έπεσε καταρρακτώδη βροχή στην πίστα των 5.380μ. λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και η έναρξη καθυστέρησε μέχρι την επόμενη ημέρα – όπου κάθε απόφαση θα παρθεί ξανά έπειτα από την πλήρη διαβούλευση της Επιτροπής Ασφαλείας. Με αυτές τις νέες οδηγίες να λαμβάνουν χώρα η Michelin θα φέρει μαλακή και μεσαία γόμα για τα μπροστινά και πίσω βρόχινα ελαστικά, που θα αναγνωρίζονται αντίστοιχα από τις μπλέ και χωρίς μαρκάρισμα λωρίδες. Δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα τα Intermediate ελαστικά μιας και τα συγκεκριμένα δεν θα συμπεριλαμβάνονται καθόλου στην γκάμα των αγωνιστικών ελαστικών το 2017.

Η Διεθνής πίστα του Losail εγκαινιάστηκε το 2004 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί στο ημερολόγιο του MotoGP. Παραμένει ακόμη ο μόνος νυχτερινός αγώνας του MotoGP όπου ένας εντυπωσιακός αριθμός προβολέων πλημμυρίζει την πίστα με αρκετή φωτεινότητα που δεν δίνει μόνο αρκετό φως στους οδηγούς για να κάνει την οδήγηση ασφαλή και συναρπαστική, αλλά επιπλέον υπάρχουν κατάλληλες δέσμες φωτός για να διαθλούν το φως από την επιφάνεια και να μην δημιουργούνται γυαλάδες.

Ο περσινός αγώνας αποτελούσε την επιστροφή της Michelin στο MotoGP, και η Γαλλική εταιρεία απέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα όπου έσπασαν τα ρεκόρ γύρου καθώς και το ρεκόρ αγώνα ενώ στις τελευταίες δοκιμές της IRTA στο Qatar έδειξαν εξίσου εκπληκτικά χρόνους γύρου το 2017. Η δράση στην πίστα θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 23 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σετ των ελεύθερων δοκιμών. Την Παρασκευή θα ακολουθήσουν άλλα δύο σετ ελεύθερων δοκιμών προτού ξεκινήσουν οι σημαντικές μάχες των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου. Ο αγώνας των 22 γύρων της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ τοπική ώρα (18:00 GMT).

Piero Taramasso – Διευθυντής του Two-Wheel Motorsport Group

“Έπειτα απ’όλη αυτή τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των χειμερινών δοκιμών, έφθασε πλέον η ώρα να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Το Qatar είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, με τις δικές του προκλήσεις όπου κάναμε μια εξαιρετική αρχή εδώ στην επιστροφή μας στο MotoGP την περασμένη χρονιά, κι έτσι ελπίζουμε ότι θα επαναλάβουμε αυτές τις επιδόσεις και αυτή τη φορά. Η πίστα μπορεί να έχει έντονη τριβή όταν η πέσει η άμμος στην άσφαλτο ή να είναι πολύ ολισθηρή όταν αυξηθεί η υγρασία, κι αυτό καθιστά την επιλογή των ελαστικών πολύ σημαντική και απαιτητική απόφαση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε επίσημα την επιλογή τριών μπροστινών και πίσω slick ελαστικών, οπότε θα έχουμε τις σωστές γόμες για όλες τις συνθήκες στην πίστα. Επίσης, αυτός ο αγώνας θα αποτελεί την πρώτη φορά που θα φέρουμε βρόχινα ελαστικά στο Qatar. Θα ελπίσουμε ότι αν βρέξει οι οδηγοί θα δοκιμάσουν τις συνθήκες χρησιμοποιώντας τα ελαστικά που είναι διαθέσιμα και θα δούμε αν είναι ασφαλές για να αγωνιστούν. Ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει βρόχινος αγώνας στο Losail, οπότε αν βρέξει και οι οδηγοί συμφωνήσουν να αγωνιστούν, θα είναι ένα απίστευτο θέαμα κάτω από το φως των προβολέων.”  

Επόμενο άρθρο »

Η Αφίσα του 1ου Αγώνα!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Η συνέντευξη τύπου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα