• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Η συνέντευξη τύπου!
Οι πρώτες τοποθετήσεις των οδηγών
Νέα 22/03/2017 - 18:34

Ο Marc Marquez άνοιξε τη σημερινή συνέντευξη τύπου λέγοντας: «...ήταν ένας μακρύς χειμώνας» κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Από σήμερα λοιπόν επιστρέφουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς με την πρώτη συνέντευξη τύπου για το 2017 να ολοκληρώνεται πριν από λίγο στην πίστα του Qatar.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Marc Marquez. «Ο χειμώνας ήταν μεγάλος, αλλά τώρα είμαστε εδώ! Φέτος τα πήγαμε καλύτερα στα χειμερινά τεστ απ’ ότι πέρυσι».

 

«Είμαι πιο χαρούμενος και νοιώθω πιο άνετα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε το 2017 με μια καλή παρουσία. Κάναμε σημαντικές αλλαγές, ειδικά με τον κινητήρα κι ακόμα δεν έχουμε βρει το τέλειο set-up. Θέλει χρόνο».

Χρόνο χρειάζεται και ο Valentino Rossi, ο στόχος του οποίου για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς είναι ξεκάθαρος:

 

«Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα που είχαμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά στο μπροστινό γκρουπ».

 

«Δυσκολευτήκαμε να βρούμε το σωστό στήσιμο και πρέπει να βελτιωθούμε. Ελπίζω όμως ότι θα είμαστε δυνατοί κι ανταγωνιστικοί».

Τελείως διαφορετικά κύλισαν τα χειμερινά τεστ για τον νέο του ομόσταυλο, τον Maverick Vinales, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση σε όλα.

 

«Για την ώρα είμαστε ακόμα στην περίοδο πριν την έναρξη της σεζόν, όμως έχουμε βρει ένα καλό set-up για όλες τις πίστες κι αυτό θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε και στους αγώνες».

 

«Βελτιώσαμε αρκετά τη μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα». Τέλος αναφέρθηκε σύντομα στην GSX-RR και στην M1: «Δεν απαιτείται και τόσο διαφορετικό στυλ για να τις οδηγήσεις».

Βέβαια αν μιλούσαμε για τον Jorge Lorenzo, κάτι τέτοιο δεν θα ίσχυε! Ο Ισπανός τα βρήκε σκούρα στην Sepang, ωστόσο σε Αυστραλία και Qatar σημείωσε πρόοδο κι είναι αισιόδοξος.

 

«Είναι μια νέα εποχή για εμένα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Εδώ στο Qatar κάναμε ένα σημαντικό βήμα, κυρίως όμως στον ένα γύρο. Έτσι το βασικό μας μέλημα από αύριο είναι να βελτιώσουμε το ρυθμό μας».

 

«Η πρώτη ημέρα στην Sepang ήταν ένα σοκ, διότι είχα συνηθίσει να είμαι ανταγωνιστικός από την αρχή. Τώρα όμως χρειαζόμαστε χρόνο».

Το αντίθετο συνέβη στην περίπτωση του Andrea Iannone, ο οποίος ήταν πολύ γρήγορος και άνετος στην Μαλαισία, για να συναντήσει δυσκολίες στη συνέχεια.

 

Στόχος του τώρα είναι να «...καλύψουμε τη διαφορά και να προσαρμόσω εμένα στη μοτοσυκλέτα κι αυτή στο στυλ μου. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για την ώρα».

 

«Δεν βρήκαμε τόσο καλή αίσθηση στις δοκιμές, δεν βρήκαμε τον απαραίτητο συμβιβασμό. Ο ρυθμός μας δεν είναι άσχημος, αλλά απέχει από τον αντίστοιχο των τεσσάρων ή πέντε πρώτων».

Παρών ήταν και ο Cal Crutchlow, ο οποίος ήταν δυνατός στις χειμερινές δοκιμές αν και όπως είπε «...είναι ακόμα δύσκολο να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Όμως είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα».

 

Αύριο ξεκινάνε οι Ελεύθερες Δοκιμές όλων των κατηγοριών. Πατώντας κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Cosmote TV.

Επόμενο άρθρο »

Η MICHELIN είναι έτοιμη!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Είμαι έτοιμος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα