• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κι αν βρέξει στο Qatar;
Οι αναβάτες θ’ αποφασίσουν αν θα γίνει αγώνας!
Νέα 21/03/2017 - 12:52

Πολλοί θα θυμούνται το 2009 ως τη χρονιά που άνοιξαν οι ουρανοί στο Qatar και ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας χρειάστηκε να αναβληθεί μέχρι την Δευτέρα.

 

Ωστόσο το πρόσφατο τεστ των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Losail, μας θύμισε ότι η βροχή στο Qatar μπορεί να είναι σπάνια, αλλά αποτελεί υπαρκτή πιθανότητα!

 

Αν κοιτάξει μάλιστα κανείς τις προβλέψεις για το επερχόμενο Σ/Κ που θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες, τα πράγματα δεν δείχνουν καλά.

 

Τι γίνεται λοιπόν αν όντως βρέξει την Κυριακή;

 

Στα μέσα Φλεβάρη είχε γίνει γνωστό (βλ. περισσότερα εδώ) ότι ακόμα κι αν βρέχει στο Qatar, ο αγώνας - της μεγάλης κατηγορίας μόνο - θα διεξαχθεί κανονικά.

 

Αυτό ήταν ένα θαρραλέο βήμα, που ωστόσο δεν φαίνεται να έχει συνέχεια κι αυτό διότι ο Αλυτάρχης Mike Webb κάνει πίσω δηλώνοντας:

 

«Οι Uncini και Capirossi (σ.σ. τα άλλα δυο μέλη της Επιτροπής Αγώνων) έκαναν νυχτερινό τεστ σε βρεγμένη πίστα και συμπέραναν ότι ο αγώνας μπορεί να γίνει».

 

«Ωστόσο αυτή δεν είναι η τελική μας απόφαση. Είπαμε όμως στις ομάδες να ετοιμαστούν για δοκιμές στο βρεγμένο, μιας και το ζήτησαν και οι αναβάτες».

 

«Πρέπει να γίνει σαφές όμως ότι δεν θα υπάρξει αγώνας στο βρεγμένο μέχρις ότου όλοι οι αναβάτες κάνουν δοκιμές σε τέτοιες συνθήκες και δώσουν το οκ».

 

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τη μεγάλη κατηγορία. Για τις Moto2 και Moto3 - σε περίπτωση βροχής - απλά θα διακοπεί ο αγώνας.

Επόμενο άρθρο »

Αλλαγές στα Michelin για τα MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ξεκίνημα της νέας σεζόν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα