• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Το Πρωτάθλημα ξεκινά!
Άλλη μια συναρπαστική χρονιά ανοίγεται μπροστά μας
Νέα 21/03/2017 - 09:55

Το 2016 ήταν μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν, με εννέα διαφορετικούς νικητές σε αγώνες και τελικό Πρωταθλητή τον Marc Marquez.

 

Ωστόσο υπάρχει κάθε λόγος να περιμένουμε μια ακόμα πιο συναρπαστική σεζόν φέτος, με την παρουσία δέκα Παγκόσμιων Πρωταθλητών που έχουν 29 Τίτλους συνολικά.

 

Αλλά δεν είναι μόνο η θεωρία. Στην πράξη είδαμε στα χειμερινά τεστ έναν καταπληκτικό Maverick Vinales να είναι από την αρχή ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του.

 

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ ο Rossi αντιμετώπισε δυσκολίες, ωστόσο όλοι ξέρουν ότι θα ήτα τεράστιο λάθος να μην υπολογίζουν τον 38χρονο άσο.

 

Φυσικά υπάρχει και ο Jorge Lorenzo στη νέα του ομάδα, την Ducati, με την οποία καθημερινά σημειώνει πρόοδο ως προς την εξοικείωσή του με την GP17.

 

Αν γυρίσουμε το χρόνο ακριβώς ένα έτος πριν, θα θυμόμαστε τέτοια εποχή την Honda να ξεκινά με απαισιοδοξία το Πρωτάθλημα.

 

Φέτος το δίδυμο της ομάδας - το μόνο εργοστάσιο που κράτησε και τους δυο αναβάτες του - είναι πολύ πιο χαρούμενοι.

Η παράδοση του Marc Marquez στο Qatar δεν είναι άσχημη, με δυο βάθρα και μια νίκη στους τέσσερεις αγώνες που έχει δώσει εκεί στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Ισπανός όμως ξέρει ότι η πίστα δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην Honda και ολοκλήρωσε τις δοκιμές εκεί λέγοντας ότι θέλει να παλέψει για το βάθρο.

 

Θετική ήταν η χειμερινή παρουσία του Dani Pedrosa, ο οποίος σε όλα τα τεστ του 2017 ήταν σταθερά μέσα στους πέντε πιο γρήγορους.

 

Στην Ducati ο ένας - Dovizioso - ήταν αυτός που εξέλισσε και ο άλλος - Lorenzo - ήταν αυτός που προσαρμοζόταν.

 

Ο πρώτος αγώνας είναι σε μια πίστα που ταιριάζει στην Ducati. Εκεί ο Dovi έχει μια σειρά δεύτερων θέσεων (2016-17), αλλά ο Jorge είναι ο βασιλιάς της ερήμου!

 

Ο Ισπανός έχει έξι νίκες στην Losail - οι μισές από τις οποίες στη μεγάλη κατηγορία - και με δεδομένη τη φιλικότητα της πίστας στην GP17, έχει την ευκαιρία να σπάσει ένα ρεκόρ.

Μέχρι τώρα, μόνο ο Valentino Rossi έχει καταφέρει να πάρει δυο συνεχόμενες νίκες στο Qatar, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες!

 

Η τελευταία νίκη του Ιταλού άσου στην πίστα ήρθε το 2015, σ’ έναν εξαιρετικό πρώτο αγώνα εκείνης της σεζόν.

 

Μετά από μια σειρά δυσκολιών στα τεστ, ο Vale ελπίζει ότι θα δείξει το καλό του πρόσωπο την Κυριακή. Άλλωστε είναι οδηγός «φτιαγμένος» για τον αγώνα.

Ο Vinales μπορεί να μην έχει την εμπειρία του ομόσταυλού του - ούτε στην κατηγορία, ούτε με την Μ1 - ωστόσο είναι αυτή τη στιγμή στα αδιαφιλονίκητα φαβορί.

 

Βέβαια όλα αυτά στη θεωρία, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα να κάνεις Πρωταθλητισμό κάθε αγωνιστικό Σ/Κ κι αυτό θα είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό τεστ για τον Ισπανό.

 

Φυσικά ένα Πρωτάθλημα με πέντε μόνο δυνατούς αναβάτες δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανταγωνιστικό. Φέτος όμως έχουμε πολλούς δυνατούς οδηγούς.

 

Η Suzuki έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου μέσα σε δυο χρόνια κι έτσι θέλουν να συνεχίσουν οι Ιάπωνες και τη νέα χρονιά.

Το έργο του Andrea Iannone δεν θα είναι εύκολο, όμως έχει αποδείξει ότι έχει την ταχύτητα. Από την άλλη ο Alex Rins έχει το ταλέντο και τη δίψα για να πετύχει.

 

Στην Aprilia ο Aleix Espargaro είναι αποφασισμένος να δείξει σε όλους (και κυρίως στην Suzuki) την ταχύτητά του, με τον Sam Lowes να ελπίζει σε μια καλή πρώτη σεζόν.

 

Οι νεοφερμένοι στην κατηγορία Johann Zarco και Jonas Folger δικαιώνουν τον Herve Poncharal της Tech3 που τους υπέγραψε, κλέβοντας την παράσταση στα τεστ.

 

Έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν με όλους τους παραπάνω είναι στην KTM, με τους Pol Espargaro και Bradley Smith να ανταπεξέρχονται σε έναν τρομακτικό όγκο εργασίας στις δοκιμές.

 

Όπως κάθε χρόνο, η περίοδος του χειμώνα φαίνεται μεγάλη, ωστόσο τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι για την εκκίνηση της νέας σεζόν στο Qatar.  Τα φώτα σβήνουν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής!

 

Δείτε εδώ όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του αγωνιστικού τετραημέρου.

Επόμενο άρθρο »

Vid: Το ΠΠΤ στην Cosmote TV!

« Προηγούμενο άρθρο

Σημαντικές εξελίξεις στη TEICM Racing Team

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα