• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Όλες οι αλλαγές με τα ελαστικά
Η Michelin έτοιμη για το 2017
Νέα 17/03/2017 - 12:24

H Michelin ολοκλήρωσε τα τρία επίσημα χειμερινά τεστ του 2017 και πλέον στρέφει την προσοχή της στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar.

 

Οι μηχανικοί της ομάδας συγκέντρωσαν πολύτιμα δεδομένα από την πρώτη τους σεζόν στο MotoGP πέρυσι και φέτος είναι σε θέση να παρέχουν ένα ακόμα καλύτερο μπροστινό ελαστικό.

 

Αυτό το νέο μπροστινό το δοκίμασαν οι οδηγοί για πρώτη φορά στην Valencia πέρυσι και έμειναν ικανοποιημένοι, ενώ από τότε έχει εξελιχθεί αρκετά.

 

Πλέον η τελική του έκδοση έχει οριστικοποιηθεί ενώ ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση αναμένεται να προσφέρει το πίσω ελαστικό.

 

«Κινηθήκαμε στη σωστή κατεύθυνση με το μπροστά ελαστικό, ενώ και για το πίσω θεωρώ ότι δώσαμε στους αναβάτες ένα που προσφέρει ακόμα καλύτερη πρόσφυση».

 

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τα ελαστικά μας καθώς περνά η σεζόν. Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση τώρα, απ’ ότι στην αρχή της περσινής σεζόν», είπε ο Goubert της Michelin.

 

Επιγραμματικά θα πρέπει να σημειώσουμε και μερικές αλλαγές στους κανονισμούς που θα ισχύουν από φέτος και σχετίζονται με τα ελαστικά.

 

Η Michelin θα διαθέτει πλέον τρία σλικ ελαστικά τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω. Ο αριθμός αυτός το 2016 ήταν δυο.

 

Δεύτερον τα ενδιάμεσα ελαστικά καταργούνται από φέτος, ως αποτέλεσμα της πολύ καλής αντοχής που έδειξαν τα Power Rain ελαστικά της εταιρείας σε πίστες που στέγνωναν.

 

Τρίτον, οι δυο οδηγοί που προκρίνονται από τις ΚΑΤ1 πλέον θα παίρνουν ένα επιπλέον μαλακό ελαστικό για να το έχουν για τις ΚΑΤ2.

 

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη με τα ελαστικά, που θα ισχύει για πρώτη φορά από φέτος, είναι και το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης ελαστικών.

 

Πιο απλά, μέσω ασύρματης τεχνολογίας, όλοι οι θεατές των Αγώνων θα γνωρίζουμε άμεσα με τι ελαστικό είναι στην πίστα ο κάθε αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας!

Επόμενο άρθρο »

Ανακεφαλαιώνοντας: Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Η αντεπίθεση του Davies!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα