• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
KTM: Χωρίς τον νέο κινητήρα στο Qatar
Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δοκιμών
Νέα 15/03/2017 - 14:35

Η KTM είχε φέρει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα στο Qatar, με στόχο βέβαια να «τιθασεύσει» το χαρακτήρα της RC16 και να κάνει ευκολότερο το έργο των οδηγών της.

 

Ωστόσο αυτή η αναβάθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τους Pol Espargaro και Bradley Smith που βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις.

 

Έτσι, δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι αποφάσισαν να μην έχουν τον νέο κινητήρα στον πρώτο Γύρο του Qatar.

 

Ο Αυστριακός κατασκευαστής ετοιμάζει έναν καινούργιο κινητήρα για το δίδυμό του, ωστόσο αυτός δεν θα είναι έτοιμος παρά μόνο στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Γύρους.

 

«Ο νέος κινητήρας μας έδωσε πολλές πληροφορίες για να εξελίξουμε έναν διαφορετικό. Δεν θα τον έχουμε όμως στους αγώνες».

 

«Είχαμε μεγάλες προσδοκίες απ’ αυτόν. Δούλεψε καλά από τη μια, αλλά είχε και προβλήματα από την άλλη».

 

«Ο καινούργιος κινητήρας θα χρειαστεί χρόνο και σίγουρα δεν θα είναι διαθέσιμος για τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς».

 

Στη συνέχεια ο πρώην αναβάτης της Tech3 παραδέχτηκε ότι η ΚΤΜ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να συνδυάσει τον νέο της κινητήρα με το software της Dorna.

 

«Ένα πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουμε ξεκάθαρα πως αποδίδεται η δύναμη στο άνοιγμα του γκαζιού».

 

«Υπάρχουν αρκετά διαφορετικές γραμμές στην καμπύλη δύναμης. Και μετά κάποιες φορές τα δεδομένα διασταυρώνονται με την πρόσφυση και τον έλεγχο σούζας».

 

«Κάποιες φορές είναι πραγματικό χάος για εμένα, όπως και για τους μηχανικούς μας. Χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν γίνεται να το κάνουμε από τη μια ημέρα στην άλλη».

 

«Εδώ είναι η κατηγορία MotoGP και δεν μπορείς απλά ν’ αγωνίζεσαι με μια εξαιρετικά όμορφη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να είναι και γρήγορη».

 

«Πόσο θα μας πάρει; Δεν ξέρω. Ωστόσο κι άλλοι κατασκευαστές είχαν προβλήματα πριν κανά δυο χρόνια και τώρα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα».

Επόμενο άρθρο »

​Δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Π. Κουζή με Honda CRF450R!

« Προηγούμενο άρθρο

Super Bautista στο Qatar!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα