• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Thailand Αγώνας 2
4η συνεχόμενη νίκη για Rea!
Νέα 12/03/2017 - 13:22

Μια ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Jonathan Rea, την τέταρτη συνεχόμενη για το φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ο Ιρλανδός άσος πήρε και το δεύτερο διπλό του και σε συνδυασμό με την 6η θέση του Davies σήμερα, ξέφυγε με +30β στη βαθμολογία από τον άσο της Ducati.

 

Ο δεύτερος αγώνας δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, μιας και γρήγορα είχαμε μια πτώση από τον Lorenzo Savadori που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν.

 

Αφού η πίστα καθαρίστηκε στο σημείο της πτώσης, ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε εκ νέου. Αυτή τη φορά θα είχε διάρκεια 16 γύρων.

 

Ο Rea δεν είχε κανένα πρόβλημα και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην άσφαλτο, ο ρυθμός του ήταν σταθερότατος στο 1:33.

 

Πήρε τη νίκη και τους 25β με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τον δεύτερο Sykes, αφού στην 2η εκκίνηση ξεκίνησε από την 1η θέση στο grid.

 

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Marco Melandri κρατούσε τη δεύτερη θέση, ωστόσο δεν είχε απάντηση στην επέλαση του Sykes στους τελευταίους γύρους.

 

Ο Βρετανός έφτασε τον Melandri και τον πέρασε στο τέλος για να πάρει τη δεύτερη θέση και τους 20β.

 

Ο Melandri ήταν η καλύτερη Ducati και πρόσθεσε το δεύτερό του βάθρο, ένα λιγότερο δηλαδή από τον Chaz Davies που σήμερα δεν τα κατάφερε καλά.

 

Πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα είχε μια πτώση στον πρώτο στην τρίτη στροφή του τρίτου γύρου.

 

Με δεδομένο ότι ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με τους αναβάτες να παίρνουν θέση στο grid βάσει των αποτελεσμάτων του 4ου γύρου, ο Davies θα ξεκινούσε από την 19η θέση!

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Davies σκαρφάλωσε γρήγορα θέσεις και με δυνατό ρυθμό ανέβηκε ως την έκτη θέση.

 

Έξι δευτερόλεπτα πίσω από την τελευταία θέση του βάθρου ήταν ο Alex Lowes που χάρισε ακόμα μια 4η θέση στην Yamaha.

 

Ο ομόσταυλός του στους μπλε, ο Michael Van der Mark, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του και δεν ήταν στην επανεκκίνηση του αγώνα.

 

Στην 5η θέση ήταν ο Torres με την BMW του, με τον Nicky Hayden να είναι η καλύτερη Honda στην 7η θέση, μιας και ο Bradl εγκατέλειψε μετά από πτώση.

 

Ο Xavi Fores - με την ιδιωτική του Panigale R - πήρε την 8η θέση, μπροστά από τους Ramos και Reiterberger που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Μόλις 15 αναβάτες τερμάτισαν κι έτσι όλοι πήραν βαθμούς. Απογοητευμένος ήταν ο Eugene Laverty στο τέλος.

 

Ο Ιρλανδός πάλευε για την πέμπτη θέση και τον πίεζε ο Torres στην 6η στροφή, όταν και έπεσε οχτώ γύρους πριν από το τέλος.

 

Τα προβλήματα αξιοπιστίας της MV Agusta συνεχίστηκαν και αυτή τη φορά στο χειρότερο σημείο, στον αγώνα.

 

Έξι γύρους πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου αγώνα, οι κριτές ειδοποίησαν τον Leon Camier να εγκαταλείψει επειδή έβγαιναν καπνοί από την MV Agusta του.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Ξέρω πως να είμαι γρήγορος!

« Προηγούμενο άρθρο

Folger: Το διασκεδάζω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα