Η Dorna εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει ενδυματολογικό κώδικα σε όλους όσοι βρίσκονται στο σχηματισμό εκκίνησης κάθε αγώνα.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή θέλει να επιβάλλει σε όλους το μακρύ παντελόνι, απαγορεύοντας τα σορτς.
Εδώ να σημειώσουμε ότι κάποιες ομάδες, όπως η Yamaha για παράδειγμα, έχουν επιβάλει τέτοιο κώδικα στους μηχανικούς τους.
Φυσικά μια τέτοια κίνηση δεν θα έρθει χωρίς αντιδράσεις και ήδη μηχανικοί διάφορων ομάδων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.
Ο λόγος είναι ότι σε ορισμένες πίστες - με μεγαλύτερη παράδειγμα αυτό της Sepang - η εξωτερική θερμοκρασία και η υγρασία κάνουν την κατάσταση αφόρητη.
Πέρα από αυτό, από φέτος όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με την εκάστοτε αγωνιστική μοτοσυκλέτα, θα υποχρεώνονται να φορούν και κράνος.
Στόχος αυτού του κανονισμού είναι να αποφεύγονται οι έξτρα κίνδυνοι κατά τη διάρκεια των flag-to-flag αγώνων, όταν οι οδηγοί αλλάζουν μοτοσυκλέτες.