• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άνοιξε την καρδιά του ο Aleix!
Έκλαψα πολύ πριν το Qatar... ο τρόπος τους με πλήγωσε
Νέα 06/03/2017 - 14:27

Με αφορμή την παρουσίαση της Aprilia το Σάββατο που μας πέρασε, ο Aleix Espargaro μίλησε σε δημοσιογράφους και κυριολεκτικά άνοιξε τη ψυχή του!

 

Ο Ισπανός άσος δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο που έφυγε από την Suzuki, από την οποία «πληγώθηκε» αν και ένοιωθα σαν «βασιλιάς».

 

Στη συγκινητική του συνέντευξη, ο Aleix μίλησε πρώτα για την αρχή της περσινής σεζόν και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας εξαιτίας της αλλαγής ελαστικών.

 

Η Michelin αντικατέστησε την Bridgestone στην αρχή του 2016 και για τον Espargaro αυτό ήταν ό,τι χειρότερο, καθώς δυσκολεύτηκε αφάνταστα με το επιθετικό του στυλ στα φρένα.

 

«Έκλαψα πολύ, πάρα πολύ μετά το ζέσταμα στο Qatar. Ποτέ δεν είχα κλάψει στη ζωή μου για ένα αποτέλεσμα στο MotoGP. Όμως ήμουν απελπισμένος».

 

Ο Aleix δεν είναι αιθεροβάμων και ήξερε καλά ότι τα πολύ μέτρια αποτελέσματά του θα έκαναν την Suzuki να κοιτάζει για πιθανό αντικαταστάτη του.

 

Δεν τον πείραξε αυτό, αλλά ο τρόπος που επέλεξε να του το επικοινωνήσει η Suzuki. Ένας τρόπος που - αν ο Aleix έχει δίκιο - είναι πραγματικά άκομψος και άδικος.

 

«Με πόνεσε...», παραδέχτηκε. «Δυο χρόνια στην Suzuki ήμουν βασιλιάς. Ό,τι ήθελα, το είχα. Ό,τι ζητούσα. Ήταν φανταστικά».

 

«Αλλά ο τρόπος τους... εννοώ ότι οκ, αν αποφάσιζαν ότι ο Iannone έπρεπε να με αντικαταστήσει, τότε εντάξει. Θα συμφωνούσα».

 

«Αλλά με πόνεσε ο τρόπος που το έκαναν. Στη μέση ενός GP και ότι μίλησαν πρώτα στους μηχανικούς αντί σ’ εμένα».

 

«Δεν ήταν σωστό. Όταν ήμουν εγώ σε δύσκολη θέση ποτέ δεν έλεγα ότι η Suzuki ήταν σκ@τ@ όταν έπεφτα για παράδειγμα».

 

Στη συνέχεια προχώρησε σε περισσότερες αποκαλύψεις για εκείνο το απόγευμα στο Mugello:

 

«Φτάσαμε την Τετάρτη και οι μηχανικοί μου, μου είπαν: Δεν ξέρουμε αν το ξέρεις, αλλά σήμερα κάναμε μια συνάντηση και μας είπαν ότι έρχεται ο Iannone».

 

«Τους είπα, τι;  και μου είπαν: ναι, ναι, έρχεται. Μας το είπαν. Ρώτησα ποιοι και μου είπαν ότι η Suzuki κανόνισε μια συνάντηση εκείνο το πρωί».

 

«Για μένα αυτό δεν είναι σωστό. Αλλά ήταν μόνο αυτό που με πόνεσε, διότι ήξερα ότι δεν ήμουν ανταγωνιστικός».

 

«Το ήξερα. Δεν ήμουν και μπορεί να ερχόταν κάποιος άλλος. Ήταν ξεκάθαρο αυτό. Αλλά ο τρόπος που το έκαναν...»

 

Παρά ταύτα ο Aleix βρήκε το κουράγιο και σταδιακά βελτίωνε τις εμφανίσεις του, παλεύοντας για θέσεις στην εξάδα και κάποιες φορές ακόμα και για το βάθρο.

 

Τώρα όμως, αυτό που του δίνει τεράστιο κίνητρο, είναι η επιθυμία του να αποδείξει ότι κάνουν λάθος όσοι του λένε ότι με την Aprilia κάνει πισωγύρισμα στην καριέρα του.

 

«Αυτό που μ’ αρέσει πολύ είναι ότι πολλοί μου λένε, αφότου έφυγα από την Suzuki, ότι το να πάω στην Aprilia είναι δυο βήματα  προς τα πίσω».

 

«Αυτό όμως μου δίνει πολύ μεγάλο κίνητρο. Προπονήθηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή μου κι έχασα τρία κιλά σε σχέση με πέρυσι».

 

«Είμαι πανέτοιμος γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια και πιστεύω ότι το ξεκίνημά μας ήταν καλύτερο απ’ ότι περίμεναν οι περισσότεροι».

Επόμενο άρθρο »

Πανέτοιμοι για μάχη!

« Προηγούμενο άρθρο

Προωθήστε έξυπνα την επιχείρησή σας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα