• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Folger: Δεν φοβάμαι κανέναν!
Τους σέβομαι όλους, αλλά...
Νέα 28/02/2017 - 13:49

Ένας από τους αναβάτες που εντυπωσίασαν στις δοκιμές είναι ο Jonas Folger, ο Γερμανός άσος της Tech3 που πέρυσι αγωνιζόταν στην Moto2.

 

Ειδικά στο Phillip Island ο Folger έκλεψε την παράσταση, σημειώνοντας με την Μ1 του τον 4ο καλύτερο χρόνο όντας ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης του τεστ.

 

Πέρα όμως από τον ένα γύρο, ο Jonas Folger είχε και καταπληκτικό ρυθμό αγώνα στους 10 συνεχόμενους γύρους που επιχείρησε.

 

«Προπονήθηκα πιο σκληρά και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, με έμφαση στα βάρη. Επίσης πέρασα και μεγάλο διάστημα του χειμώνα σε μοτοσυκλέτα».

 

Η συνέντευξή του στο motogp.com συνεχίστηκε, ρωτώντας τον ποιό είναι το καλύτερο στοιχείο της νέας του μοτοσυκλέτας και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

 

«Για την ώρα είμαστε χαρούμενοι, αν και πρέπει να βελτιωθούμε σε ορισμένα - μικρά - σημεία. Σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο στα πρόσφατα τεστ».

 

«Αν συνεχίσουμε έτσι και στο τελευταίο τεστ του Qatar, τότε θα είναι εφικτό να κάνουμε ένα δυνατό αγωνιστικό Σ/Κ».

 

«Το πιο δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας είναι η ευστάθειά της αλλά και αυτά που βρήκα όταν έκανα προσομοίωση».

 

«Ακόμα και με φθαρμένα ελαστικά και με λίγο καύσιμο, η μοτοσυκλέτα είναι ικανή να παραμένει σταθερή και με ίδιους χρόνους όπως με καινούργια ελαστικά».

 

Μετά από ένα τόσο καλό ξεκίνημα, αλλάζουν οι στόχοι του για τη νέα σεζόν;

 

«Σίγουρα να είμαι ο ταχύτερος από τους νεοφερμένους. Να είμαι σταθερός επίσης. Και ίσως να κάνω μερικές εκπλήξεις μέσα στο 2017».

 

Μαζί του στο γκαράζ της Tech3 είναι ένας γνώριμός του από τις μάχες που έδιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Moto2, ο δυο φορές Πρωταθλητής της, ο Johann Zarco.

 

«Μπορώ να μάθω πολλά απ’ αυτόν. Ήδη έχω μάθει πολλά απ’ αυτόν και θα με βοηθήσει, διότι κάθε φορά που ήμουν λίγο πιο γρήγορος, βελτιωνόταν».

 

«Παράλληλα είναι καταπληκτικός τύπος και καταπληκτικός οδηγός. Η σχέση μας είναι εξαιρετική. Πολύ ήρεμη».

 

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Γερμανός θα τεθεί αντιμέτωπος με οδηγούς τεράστιας κλάσης και εμπειρίας, όπως ο Valentino Rossi, ο Marc Marquez ή ο Jorge Lorenzo.

 

Ωστόσο, ο Jonas Folger τονίζει ότι «...δεν υπάρχει κάποιος αναβάτης που να με φοβίζει! Τους σέβομαι όλους, αλλά ο σεβασμός κι ο φόβος είναι διαφορετικά πράγματα».

 

«Θα δούμε μετά τον πρώτο αγώνα στην Losail πως συμπεριφέρονται μέσα στον αγώνα, αλλά περιμένω δίκαιο αγώνα από όλους».

Επόμενο άρθρο »

Savadori: Έχασα χρόνο στην αρχή!

« Προηγούμενο άρθρο

Fores: Η Ducati με εξέπληξε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα