• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
30 χρόνια SBK!
Ξεκινά μια σημαντική σεζόν
Νέα 23/02/2017 - 15:51

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη δημιουργία του Πρωταθλήματος των SBK.

 

Ο πρώτος αγώνας του θεσμού έγινε στο Donington Park το 1988 και ο πρώτος αναβάτης που στάθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν ο Davide Tardozzi!

 

Ο Αμερικανός Fred Merkel πήρε τον Τίτλο τα πρώτα δυο χρόνια, για να ακολουθήσει ο Γάλλος Raymond Roche το 1990.

 

Στα τέλη αυτής της δεκαετίας, ήρθε η εποχή του Cal Fogarty που έμελε να γίνει ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία των SBK.

 

Ο Fogarty έχει 59 νίκες και τέσσερεις Τίτλους.

 

Η νέα δεκαετία από το 2000, έφερε και νέα πρόσωπα στο προσκήνιο αλλά και μερικές από τις πιο συγκλονιστικές μάχες στην ιστορία του θεσμού.

 

Αναφερόμαστε κυρίως στην μεγάλο αντιπαλότητα ανάμεσα στον Troy Bayliss και τον Colin Edwards.

 

Το 2004 ήταν σημαντική χρονιά για τα SBK, καθώς περάσαμε στην εποχή της μονομάρκας των ελαστικών, με την έλευση της Pirelli.

 

Την ίδια χρονιά, τον Τίτλο κατάφερε να εξασφαλίσει ο James Toseland - που πλέον κάνει καριέρα ως τραγουδιστής! - ο οποίος παραμένει και ο πιο νέος σε ηλικία Πρωταθλητής.

 

Στα πιο πρόσφατα χρόνια, είχαμε παρουσία αναβατών από το MotoGP στο Πρωτάθλημα των SBK, όπως για παράδειγμα οι Max Biaggi και Carlos Checa.

 

Και οι δυο αυτοί πήραν Τίτλους στα SBK, ενώ το 2009 ήταν η σειρά του Ben Spies να πάρει τον Τίτλο, που είναι και ο μόνος της Yamaha στο Πρωτάθλημα.

 

Τα SBK έχουν αγωνιστεί σε πάνω από 45 πίστες και συνεχίζουν να προσθέτουν καινούργιες πίστες στο Ημερολόγιο. Παράλληλα, έχουν επισκεφτεί πάνω από 20 χώρες.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Δεν συμφωνώ!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανταλλαγή Marquez-Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα