• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Sky-VR|46 στο Μιλάνο
Παρουσιάστηκαν οι ομάδες Moto2 & 3!
Νέα 09/02/2017 - 23:03

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

Φωτ.: Gigi Soldano, Tino Martino

 

Με εντυπωσιακά προσεγμένο τρόπο η συνδρομητική τηλεόραση Sky, που έχει τα δικαιώματα του MotoGP στην Ιταλία, παρουσίασε τις ομάδες της στην κατηγορία Moto3 και από φέτος και στην Moto2! Η ομάδα είναι ουσιαστικά μια, λέγεται Sky-VR|46 RACING TEAM και όπως ξέρουν όλοι πρόκειται για την ομάδα του Valentino Rossi, την οποία διευθύνουν οι Uccio Salucci & Albi Tepaldi.

Ο Uccio μαζί με στελέχη του Sky αναφέρθηκαν στα γενικά της προσπάθειας και στο ότι φέτος μεγαλώνει και ουσιαστικά διπλασιάζεται η ομάδα, καθώς η μεσαία κατηγορία χρειάζεται σχεδόν άλλα τόσα άτομα, ιδιαίτερα σε τεχνικό επίπεδο, όπου Τεχνικός Διευθυντής είναι ο Pietro Caprara που έχει μεγάλη εμπειρία. Ο Pablo Nieto, που είναι ο Team Manager της ομάδας, μαζί με τον παρουσιαστή του MotoGP στην Ιταλία, τον Guido Meda, κάλεσαν μετά από λίγο τους οδηγούς της ομάδας που είναι για την Moto3 οι Andrea Migno & Nicolo Bulega και για την Moto2 οι Pecco Bagnaia & Stefano Manzi.

Από αριστερά: Migno, Bulega, Bagnaia, Manzi
Από αριστερά: Migno, Bulega, Bagnaia, Manzi

Οι δύο της μεσαίας κατηγορίας φέτος θα χρειαστεί να μάθουν το στυλ οδήγησης που χρειάζεται η μεγαλύτερη, βαρύτερη και δυνατότερη μοτοσυκλέτα, από αυτές των 250 κυβικών που είχαν συνηθίσει μέχρι πέρυσι. Ο Bagnaia βέβαια έκανε ελπιδοφόρα εμφάνιση στις πρώτες δοκιμές, μετά το τέλος του περσινού Πρωταθλήματος και τώρα ανυπομονεί να δοκιμάσει την Kalex του 2017, τη στιγμή που αρκετοί από τους αντιπάλους του είναι ήδη στην Valencia και δοκιμάζουν τις δικές τους.

Στους δύο της Moto3, με τις ΚΤΜ, οι Ιταλοί εναποθέτουν πολλές ελπίδες, τόσο για βάθρα, όσο και για τον Τίτλο. Ο Migno – αν και μικρόσωμος – έδειξε μεγάλα πράγματα και τον έχουν ως πρότυπο στην Ακαδημία VR46, που προπονεί μαζί με αρκετούς άλλους Ιταλούς, τους οδηγούς της ομάδας. Έτσι τον θεωρούν ως ένα από τα φαβορί για τον Τίτλο, ενώ και ο Bulega – αν και μεγαλόσωμος και βαρύς – μπορεί να κάνει κάτι πολύ καλό. “Προφανώς το βάρος μου δεν βοηθάει, ειδικά σε πίστες που έχουν επιταχύνσεις από μικρές ταχύτητες. Έτσι στόχος μου είναι το 2018 να βρεθώ στη μεσαία κατηγορία, που οι μοτοσυκλέτες είναι πιο μεγάλες. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω μια πολύ καλή χρονιά. Προπονήθηκα πολύ τον χειμώνα, αισθάνομαι ότι έχω βελτιωθεί και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την περίπτωση να κερδίσω κάποιον αγώνα”, είπε σε σχετική ερώτηση του απεσταλμένου μας. Ο Migno από την πλευρά του βλέπει ως ισχυρούς αντιπάλους τους Di Gianantonio, Fenati, Bastianini, Mir, Canet, οπότε μιλάμε για Ιταλική μάχη, με άρωμα Ισπανίας! Και οι δύο οδηγοί τόνισαν τη βοήθεια που έχουν από τον Valentino Rossi και την Ακαδημία και θεωρούν ότι αυτό το υπόβαθρο εκεί στην Tavulia είναι που “ευθύνεται” για την υπεροχή της Ιταλίας σε σχέση με την Ισπανία που κυριαρχούσε στις μικρές κατηγορίες μέχρι πριν λίγα χρόνια!

Moto3
Moto3
Moto2
Moto2

Για το θέμα σε ιδιαίτερη συζήτηση ο Albi Tepaldi μας είπε ότι οι μάχες που γίνονται εκεί, η ανάλυση της απόδοσης μετά, αλλά και η φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους οδηγούς είναι τα δυνατά σημεία της Ακαδημίας VR46. Το γεγονός ότι από τις παρατηρήσεις που γίνονται στα αδύνατα σημεία κάθε οδηγού, ναι, μπορεί κάποιος από τους υπόλοιπους να το εκμεταλλευτεί μέσα στον αγώνα, αλλά ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν μεταξύ τους τα αδύνατα και δυνατά τους σημεία και περισσότερο αναλώνονται στην πλάκα και το πείραγμα μεταξύ τους, μετά τον αγώνα, ακόμη κι αν ανήκουν σε άλλες ομάδες, όπως οι Bladassarri & Morbidelli που ουσιαστικά είναι αντίπαλοι της ομάδας.

Mango, Bulega
Mango, Bulega

Τέλος ο Pablo Nieto αναφέρθηκε και σε δύο νέους μεγάλους χορηγούς της ομάδας, που είναι η εταιρία γυαλιών OAKLEY και το ενεργειακό ποτό Monster!

Για το νέο λογότυπο της ομάδας με το μεταμοντέρνο σχέδιο με βάση τον κύκλο, πέρα από το ότι μας άρεσε να πούμε ότιBagnaia, Manzi

Bagnaia, Manzi
σύμφωνα με τους σχεδιαστές της ομάδας συμβολίζει τον τροχό της μοτοσυκλέτας, μια έκφραση της κίνησης, της ενότητας και της αρμονίας!   

ΔΔ, Bulega
ΔΔ, Bulega

Επόμενο άρθρο »

Τραυματισμός για Diggia

« Προηγούμενο άρθρο

Meregalli: Μην υποτιμάτε τον Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα