• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Polycio: Αποστολή εξημέρωσης!
Η RC16 πρέπει να δαμαστεί
Νέα 02/02/2017 - 18:17

Ο Pol Espargaro είναι γνωστός για το επιθετικό του στυλ, το οποίο τον ταλαιπώρησε τα πρώτα χρόνια στην M1, όταν με αυτό δεν έφερνε αποτελέσματα.

 

Μετά από χρόνια προσπάθειας να το ομαλοποιήσει, τώρα - στη νέα του ομάδα - αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, αλλά μέχρι ενός σημείου.

 

Έτσι, ενώ στην αρχή ήταν χαρούμενος που το στυλ του ταίριαζε με την ΚΤΜ, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν αρκετό για να βγάλει έναν γρήγορο γύρο.

 

Μπορεί να πιέσει την ΚΤΜ στον ένα γύρο και να του δώσει έναν καλό χρόνο, ωστόσο σε διάρκεια αγώνα η μοτοσυκλέτα πολύ απλά τον εξαντλούσε μετά από μερικούς γύρους.

 

«Είναι τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα απ’ ότι είχα συνηθίσει. Το καταλαβαίνεις ότι πρέπει να την οδηγήσεις άγρια, όμως σε εξαντλεί».

 

«Πρέπει να την κρατάς, να την ελέγχεις με το σώμα σου... είναι τόσο απαιτητική σε σωματική δύναμη. Την πιέζεις και σου βγάζει έναν τρελό γύρο, αλλά δύσκολα κάνεις πολλούς μαζί».

 

«Αυτό κάναμε την τελευταία ημέρα του τεστ. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε καλούς γύρους συνεχόμενους και με φθαρμένο ελαστικό. Καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο».

 

Καθώς η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα στα πρώτα στάδια εξέλιξης, ήταν λογικό ο  Pol Espargaro να είχε πάρα πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσει. Ανάμεσά τους και τρία σωληνωτά πλαίσια.

 

Από τα τρία ο Polycio ξεχώρισε τα δυο και τώρα ελπίζει ότι οι μηχανικοί του εργοστασίου θα συγχωνεύσουν τα θετικά τους σε ένα καινούργιο πλαίσιο.

 

«Θα δούμε τι θα γίνει. Επιλέξαμε δυο πλαίσια και νομίζω ότι η ΚΤΜ θα μας φέρει ένα νέο πλαίσιο στο Phillip Island».

 

«Έχουμε κάτι καλό στο ένα πλαίσιο και κάτι καλό στο άλλο και καλό θα ήταν να τα συνδυάσουμε σε ένα. Θα ήταν καταπληκτικό αν και όχι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται».

 

«Ακόμα κι έτσι όμως, θα πρέπει να βελτιωθούμε και σε άλλους τομείς. Είναι δύσκολο να πούμε τώρα ότι αυτή είναι η μοτοσυκλέτα του ‘17».

 

«Ονειρεύομαι ότι θα έχουμε ένα τελικό σύνολο, μια μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμα απέχουμε πολύ από το να μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο».

Επόμενο άρθρο »

YAMAHA R3 CHALLENGE 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Folger: Δούλεψα στο ρυθμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα