• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test Ημ. 2: Τελικοί χρόνοι
Ο Iannone έφερε στην 1η θέση την Suzuki!
Νέα 31/01/2017 - 12:49

Τέλος και της δεύτερης ημέρας δοκιμών στην Μαλαισία,  με τους αναβάτες να έχουν περίπου τέσσερεις ώρες στη διάθεσή τους στο στεγνό για να δουλέψουν με τις μοτοσυκλέτες τους.

 

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο μέχρι το τέλος, όταν περίπου δέκα λεπτά πριν πέσει η καρώ σημαία ο Andrea Iannone έκανε ένα εξαιρετικό 1:59,452 που αποτελεί τον πιο γρήγορο χρόνο του διημέρου!

 

Από την πρώτη στιγμή ο Iannone δείχνει άνετος πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και όπως επαναλάμβανε χτες, οι χρόνοι έρχονται εύκολα. Αυτό το απέδειξε κάνοντας μια διαφορά 4 δεκάτων από τον δεύτερο!
 

Στη δεύτερη θέση έχουμε ακόμα μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, αυτή του Maverick Vinales που κατάφερε στα τελευταία λεπτά να μειώσει τη διαφορά του από την Suzuki, που είχε φτάσει και πάνω από 6 δέκατα.

 

Αυτοί οι δυο αναβάτες ήταν και οι μόνοι που κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των δυο λεπτών σήμερα, κάνοντας σημαντικές διαφορές από τους πίσω τους.

Βέβαια σ’ αυτό το σημείο οι χρόνοι δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία.

 

Η τρίτη θέση πήγε στον Alvaro Bautista που ήταν και η καλύτερη Ducati σήμερα, με χρόνο στο 2:00,219, μένοντας με την GP16 του 0,767δ από την κορυφή και τον Iannone.

 

Όπως ήταν λογικό, το σύνολο σχεδόν των οδηγών βελτίωσαν τους χρόνους τους στα τελευταία λεπτά των δοκιμών, όταν η πίστα ήταν στην καλύτερή της κατάσταση και η βροχή έμεινε μακριά.

 

Ο Valentino Rossi, ο οποίος δοκίμασε σήμερα το νέο πρόσθετο στο φέρινγκ της M1 για αντιστάθμισμα στην έλλειψη φτερών, είχε τον τέταρτο χρόνο και μόλις 89 χιλιοστά μπροστά από την έκπληξη της ημέρας.

 

Αυτή δεν ήταν άλλη από την παρουσία του Johann Zarco στην πρώτη πεντάδα, με τον Γάλλο δις Πρωταθλητή της Moto2 να αφήνει πίσω του πολλούς πιο έμπειρους αντιπάλους του στην κατηγορία.

 

Ο Γάλλος κατάφερε να κατεβάσει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το χτεσινό του χρόνο και να είναι σήμερα η καλύτερη δορυφορική Yamaha χάρη στον προτελευταίο του γύρο.

 

Απόντος του Casey Stoner, ο οποίος θα επανέλθει στην πίστα αύριο, είχαμε τέσσερεις Ducati στις πρώτες οχτώ θέσεις, με τον Hector Barbera να νικά και αυτός - όπως ο Bautista - τους εργοστασιακούς αναβάτες.

 

Ο Dovi ήταν 89 χιλιοστά πιο αργός από τον Ισπανό και μόλις 43χιλ πιο γρήγορος από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος μετά τη χτεσινή «έκπληξη» που ένοιωσε είχε ανάγκη να γράψει πολλά χιλιόμετρα.

 

Έτσι ήταν ο πρώτος που μπήκε στη βρεγμένη - το πρωί - πίστα και επομένως ήταν αυτός με τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλον.

 

Στον 65ο από τους 66 που έκανε, πέτυχε το 2:00,484 που τον φέρνει στην 8η θέση, ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

 

Στη δεκάδα κατάφερε να μπει και ο δεύτερος αναβάτες της Tech3, προς μεγάλη ικανοποίηση των ανθρώπων της Γαλλικής ομάδας, ο Jonas Folger.

 

Ο Γερμανός κατάφερε στον τελευταίο του γύρο να νικήσει για 36χιλ τον Marc Marquez, που παλεύει ακόμα με τα προβλήματα στην επιτάχυνση παρά των νέων προδιαγραφών κινητήρα του.

 

Ο 23χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν η πρώτη Honda - μόλις στην 10η θέση της λίστας -  και με διαφορά 1,079δ από την πρώτη θέση και την Suzuki του Iannone.

 

Εξαιρετικά ελπιδοφόρο χρόνο έκανε η Aprilia με τον Aleix Espargaro, ο οποίος άγγιξε τη δεκάδα αλλά τελικά έμεινε εκτός αυτής κάνοντας με την RS-GP του χρόνο κατά 78χιλ πιο αργό από του Marquez.

 

Ο Crutchlow - που άλλοτε είναι πολύ ομιλητικός, αλλά χτες δεν θέλησε να αποκαλύψει τίποτε στους δημοσιογράφους - ήταν 12ος μπροστά από τον πολύ καλό Alex Rins.

 

Ο άσος της Suzuki, που είχε τραυματιστεί από πτώση στο τεστ της Valencia, πέτυχε τον καλύτερό του χρόνο σήμερα και ανέβηκε στην πολύ καλή 13η θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa!

Η Αυστριακή ΚΤΜ δεν έχει κάνει το βήμα που περίμενε ο Pol Espargaro, που είναι 0.9 του δευτερολέπτου πίσω από την Aprilia του αδελφού του, ενώ άλλο ένα δευτερόλεπτο πίσω είναι ο Bradley Smith

 

Σφοδρή πτώση είχε ο Tito Rabat, ο οποίος εγκατέλειψε την πίστα και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για ακτινογραφίες.

Επόμενο άρθρο »

Νέος χορηγός για το HRC

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Ειδική μεταχείριση στην άσφαλτο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα