• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Iannone: Με την GSX-RR;
Έχουμε το ίδιο DNA!
Νέα 30/01/2017 - 10:14

Για την Suzuki η φετινή χρονιά είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, τουλάχιστον από πλευράς αναβατών, με την προσθήκη των Iannone και Rins στις τάξεις της.

 

Ο Andrea Iannone αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το εργοστάσιο, με τον Ιταλό να αλλάζει στρατόπεδο από την Ducati στην Suzuki.

 

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτα της Ducati, την μόνη που έχει οδηγήσει στη μεγάλη κατηγορία, ο Iannone δηλώνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση:

 

«Είμαι σε μια καταπληκτική ομάδα, μ’ έναν καταπληκτικό κατασκευαστή και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος», σχολίασε στη χτεσινή παρουσίαση της ομάδας.

 

«Δεν μετανοιώνω για το παρελθόν μου! Δεν χρειαζόμουν κάποια αλλαγή, αλλά μου παρουσιάστηκε μια τέλεια ευκαιρία».

 

«Για πρώτη φορά στην καριέρα μου θα είμαι στο επίκεντρο ενός project και πρέπει να το εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο».

 

Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι δεν νοιώθει κάποια πίεση από τις προσδοκίες της Suzuki να φτάσει τα στάνταρ του Maveric Vinales το 2016.

 

«Απολύτως όχι!» απαντά. «Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο σημαντικός σε έναν κατασκευαστή. Αυτοί μου είπαν ότι βασίζονται σ’ εμένα από την αρχή».

 

«Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα την περασμένη σεζόν. Είναι δύσκολο να δεις που είσαι, όταν τόσα πολλά αλλάζουν».

 

«Πέρυσι σίγουρα απέδειξα ότι είμαι γρήγορος και ότι μπορώ να κερδίσω. Τώρα όμως δεν πρέπει να σκέφτομαι αυτά, αλλά μόνο τη δουλειά με τη μοτοσυκλέτα».

 

Μια μοτοσυκλέτα για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πει: «Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είναι πολύ γρήγορη στις στροφές».

 

«Είναι ένα χαρακτηριστικό που έχω κι εγώ στο DNA μου. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό κι ελπίζω να το εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο».

 

Φυσικά όμως θα χρειαστεί να κάνει ορισμένους συμβιβασμούς. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν θα έχει την «...τέλεια μοτοσυκλέτα».

 

«Πρέπει να την προσαρμόσεις στις ανάγκες σου και την ίδια ώρα να προσαρμοστείς κι εσύ. Ποτέ δεν θα κάνει ό,τι θέλεις, εκτός κι αν αλλάξεις το στυλ σου».

 

«Από αυτή την άποψη, η Suzuki απαιτεί ένα διαφορετικό απ’ αυτό που είχα συνηθίσει, στυλ».

 

«Στο τεστ της Sepang πρέπει να εξοικειωθώ μαζί της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο νέο του ομόσταυλο στην ομάδα, τον Alex Rins: «Είναι μεγάλο ταλέντο και μπορεί να εδραιωθεί στην κατηγορία».

 

«Ελπίζω να τον βοηθήσω. Είναι σημαντικό για όλους να είναι γρήγορος από την αρχή, ώστε να μπορούμε να εξελίξουμε από κοινού τη μοτοσυκλέτα».

 

«Η συμβουλή μου σ’ αυτόν θα ήταν να μην βιαστεί και να πάρει το χρόνο του».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Οι πολλές αλλαγές

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test Ημ. 1: Οι χρόνοι στις 16:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα