• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν θ’ αποτύχω!
Η νίκη πάντως, δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή
Νέα 20/01/2017 - 17:24

Η νέα περιπέτεια στην καριέρα του Jorge Lorenzo ξεκίνησε με την παρουσίαση της ομάδας της Ducati σήμερα.

 

Ο Ισπανός, αποδεσμευμένος πλέον από το συμβόλαιό του με την Yamaha, μπόρεσε να μιλήσει ανοιχτά με τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών στην παρουσίαση.

 

Ποιά ήταν τα πρώτα του συναισθήματα όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ducati, στις δοκιμές της Valencia;

 

«Επιτέλους μπορώ να μιλήσω», είπε γελώντας ο Lorenzo. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν ένα σοκ για μένα».

 

«Είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπω το μπλε και τους ίδιους ανθρώπους στο γκαράζ. Η Ducati έχει μια αρκετά διαφορετική φιλοσοφία».

 

«Ο ήχος του κινητήρα, ο χαρακτήρας του, το πλαίσιο αλλά και η θέση οδήγησης. Μου πήρε μερικούς γύρους για να βρω τα πατήματά μου».

 

Και μετά; «Άνοιξα το γκάζι στις ευθείες κι ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου».

Το πιο δυνατό σημείο της μοτοσυκλέτας είναι φυσικά ο «...κινητήρας. Η τέλεια μοτοσυκλέτα όμως δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Συνεχώς μεταβάλλεται».

 

Και η αδυναμία της; «Πριν τη δοκιμάσω φοβόμουν ότι θα ήταν νευρική. Αντιθέτως τη βρήκα πολύ σταθερή: στην επιτάχυνση, στα φρένα, στις γρήγορες στροφές. Έχει και τα μειονεκτήματά της, στα οποία πρέπει να δουλέψουμε».

 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και ο Lorenzo έχει αυτοπεποίθηση στον εαυτό του. «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αποτύχω».

 

«Το ξέρω ότι αργά η γρήγορα θα είμαι ανταγωνιστικός και θα κερδίζω αγώνες. Ωστόσο η νίκη δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή, διότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις το δρόμο σου».

 

«Πρέπει απλά να σκέφτεσαι πως θα στήσεις με τον καλύτερο τρόπο το σύνολό σου και μετά να κερδίζεις».

 

«Επομένως ο στόχος, τόσο για μένα όσο και για τον Andrea, είναι να βελτιώσουμε τα περσινά αποτελέσματα».

 

Η σύγκριση με τον Valentino όταν πήγε στην Ducati, αν και όχι σωστή, εν τούτοις γίνεται. Ωστόσο ο Lorenzo αποκρίνεται σωστά:

 

«Μιλάμε για άλλη εποχή, άλλους ανθρώπους, άλλη μοτοσυκλέτα. Αυτή η εποχή είναι ουσιαστικά καινούργια. Δεν θα κάνω συγκρίσεις με το παρελθόν».

Πολλοί Ducatisti περιμένουν τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο Qatar: «Εκεί παραδοσιακά τόσο εγώ, όσο και η Ducati, είμαστε δυνατοί».

 

«Θα έχει ενδιαφέρον. Μπορούμε να πάρουμε την pole, το βάθρο ή ακόμα και τη νίκη. Αλλά θα είναι έκπληξη, διότι δεν ξεκινάμε ως φαβορί. Σίγουρα όμως οι τρεις πρώτοι αγώνες θα είναι καλοί για εμάς».

 

Ξέρεις τι χρειάζεται να αλλάξεις για να προσαρμόσεις το στυλ σου στην Ducati; «Πολλοί φαίνεται ν’ ανησυχούν γι’ αυτό, όμως στην καριέρα μου έχω οδηγήσει πολλές μοτοσυκλέτες εκτός MotoGP».

 

«Πάντα προσαρμοζόμουν γρήγορα και τώρα, με περισσότερη εμπειρία, μπορώ να το κάνω ακόμα πιο γρήγορα. Πολλά μπορεί να πρέπει ν’ αλλάξουν, αλλά ο αναβάτης μένει ο ίδιος».

 

«Δεν είμαστε μάγοι, αλλά άνθρωποι με ταλέντο κι εμπειρία. Μ’ αρέσει διότι στην Ducati δεν είναι μόνο παθιασμένοι, αλλά ζητάνε την τελειότητα όπως κι εγώ».

 

Οι αλλαγές πολλές, ωστόσο ίσως η πιο σημαντική είναι αυτή του νέου αρχιμηχανικού στο πλευρό του: του Christian Gabarrini.

 

«Τον είχα στο μυαλό μου αρκετό καιρό και ήθελα να δουλέψω μαζί του. Πολλοί μου είχαν μιλήσει με τα καλύτερα. Είναι επαγγελματίας κι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος».

 

«Στο παρελθόν έκανε καταπληκτική δουλειά με τον Stoner. Έχει σίγουρα την εμπειρία και το πάθος που χρειάζομαι».

Επόμενο άρθρο »

Ο Dovi και η GP17

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Ο Lorenzo στα κόκκινα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα