• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Οι δοκιμές προ των πυλών!
Το βάπτισμα του πυρός για αρκετούς αναβάτες
Νέα 17/01/2017 - 10:38

Η «χειμερία νάρκη» του MotoGP φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, καθώς σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα έχουμε τις πρώτες επίσημες δοκιμές του 2017.

 

Το τριήμερο στην Sepang, από την 30η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φλεβάρη, θα προσφέρει μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Πολλά τα ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, όπως θα είναι ο Lorenzo γρήγορος με την Ducati; Θα περάσει ο Vinales και πάλι τον Rossi; Τι θα κάνουν Marquez και Iannone;

 

Αναμφίβολα η παρουσία του Jorge Lorenzo πάνω στην Ducati θα συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη δημοσιότητα.

 

Τα πράγματα δεν είναι τα ίδια στην Μαλαισία, όπως πριν από δυο χρόνια όταν ο Lorenzo έκανε 1:59,580 κι έδειχνε τη δύναμή του.

 

Οι δυο μεγάλες ευθείες της πίστας θα ευνοήσουν οπωσδήποτε την Ducati του, ωστόσο περιμένουμε να δούμε και τη συμπεριφορά της νέας ασφάλτου. Ειδικά στο βρεγμένο.

 

Στις δοκιμές που έγιναν εκεί πέρυσι, ήταν ο Danilo Petrucci αυτός που είχε πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ισπανό της Yamaha (τότε).

 

Βέβαια ο Danilo έκανε το χρόνο με το ελαστικό που είχε τον εξαιρετικά μαλακό σκελετό και το οποίο - ύστερα από το ατύχημα του Baz - αποσύρθηκε.

 

Όσο για τον Marc Marquez, περιμένουμε να δούμε τη νέα του Honda σε δράση - πάντα με το πλαίσιο του 2014!! - και αν θα επιβεβαιώσει το χρίσμα του φαβορί για τη νέα σεζόν.

 

Μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για το δίδυμο της Yamaha, η οποία θα έχει κι ένα μικρό πλεονέκτημα καθώς στην Μαλαισία έκανε τις ιδιωτικές δοκιμές του Νοεμβρίου.

 

Στην πίστα της Sepang ο Valentino Rossi είναι ανέκαθεν δυνατός, ενώ θα είναι ένα ακόμα δυνατό τεστ για τον Vinales, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει τη σωστή αίσθηση με τη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στον Andrea Dovizioso, τον μεγάλο νικητή της Sepang το 2016.

 

Ο Ιταλός και η Ducati σημείωσαν σημαντική πρόοδο μέσα στη χρονιά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο τεστ εκεί πριν ένα χρόνο, ήταν πάνω από 2 δευτ. πίσω από την κορυφή.

 

Τότε δίπλα του ήταν ο Andrea Iannone, ο οποίος στην Μαλαισία θα εμφανιστεί με τα χρώματα της Suzuki, θέλοντας να δείξει σε όλους ότι η αλλαγή μοτοσυκλέτας δεν επηρέασε την ταχύτητά του.

 

Ο Rins χρειάζεται το χρόνο για να καλύψει το έδαφος από τον τραυματισμό του στην Valencia που τον άφησε εκτός από τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών εκεί.

 

Σταθερά βήματα προόδου σημειώνει η Aprilia και ειδικά στα πολύ ικανά χέρια του Aleix Espargaro, η RS-GP έχει τις δυνατότητες να μας εκπλήξει ευχάριστα.

 

Για την KTM θα είναι η πρώτη φορά της μοτοσυκλέτας στην πίστα της Sepang, ποντάροντας πολλά στις δυνατότητες του διδύμου της, του Pol Espargaro και του Bradley Smith.

 

Στο συνοδευτικό μας αρχείο, μπορούμε να θυμηθούμε τα συνδυασμένα αποτελέσματα των δοκιμών στην Μαλαισία, στις αρχές του 2016.

Επόμενο άρθρο »

Redding: Οι μικρές βελτιώσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Fenati: Θα στηρίζω τον Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα