• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Χάσαμε τις παραχωρήσεις;
Αυτό είναι θετική εξέλιξη!
Νέα 16/01/2017 - 10:05

Η απώλεια των παραχωρήσεων που απολάμβανε η Suzuki την περσινή σεζόν, δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια του εργοστασίου για περαιτέρω πρόοδο.

 

Αυτή είναι η γνώμη του Davide Brivio, του αφεντικού του Αγωνιστικού Τμήματος του Ιαπωνικού εργοστασίου.

 

Για πρώτη φορά αφότου η Suzuki επέστρεψε στο Πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει μια σεζόν επί ίσοις όροις απένταντι στις Honda, τις Yamaha και τις Ducati.

 

«Είμαστε χαρούμενοι φυσικά και είναι θετικό ότι χάσαμε τα πλεονεκτήματα, επειδή καταφέραμε και πήραμε καλά αποτελέσματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Brivio.

 

«Είναι καλύτερα για εμάς που πήραμε μια νίκη και τρία ακόμη βάθρα, από το να είχαμε τις παραχωρήσεις και στο νέο Πρωτάθλημα».

 

«Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις παραχωρήσεις για να γίνεις πιο ανταγωνιστικός. Τα καταφέραμε. Τα τέσσερα βάθρα που πήραμε ήταν ένα καταπληκτικό επίτευγμα για εμάς».

 

«Είμαι χαρούμενος κι επειδή μου αρέσει και θέλω να ανταγωνίζομαι τους άλλους επί ίσοις όροις. Μου άρεσε φέτος που είχαμε τα ίδια ελαστικά όλοι, γιατί το ’15 κάποιοι έλεγαν ότι μας βοηθούσε το πιο μαλακό ελαστικό».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το «πάγωμα» στην εξέλιξη των κινητήρων που ισχύει για Honda-Yamaha-Ducati και Suzuki, δεν είναι πλέον απαραίτητο και εξηγεί:

 

«Ο λόγος είναι ότι έχουμε εφτά κινητήρες μόνο στη διάθεσή μας. Αυτόματα λοιπόν, οι πιθανότητες εξέλιξης είναι πολύ περιορισμένες».

 

«Στο Qatar, στον πρώτο αγώνα, έχεις βάλει δυο κινητήρες κι έχεις άλλους δυο για παν ενδεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ήδη, κατά κάποιον τρόπο, έχεις εξελίξει 4 μοτέρ».

 

«Μετά μπορείς να κάνεις ένα βήμα στην εξέλιξη, όμως πρέπει να είσαι προσεχτικός με τη διαχείριση των κινητήρων, ώστε να φέρνεις τον καινούργιο όταν παλιός έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα, ειδάλλως πάει χαμένος».

 

«Έτσι, πρέπει ούτως ή άλλως να περιμένεις μερικούς αγώνες προτού ανοίξεις νέο μοτέρ και μετά πάλι πρέπει να περιμένεις μερικούς ακόμα αγώνες».

 

«Έτσι, η εκτίμησή μου είναι ότι με τα δεδομένα των εφτά κινητήρων θα μπορούσες να κάνεις 1-2 αναβαθμίσεις μέσα στη σεζόν και όχι παραπάνω».

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμένοι οι Rossi και Vinales

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi – Vinales: Η κόντρα προ των πυλών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα