• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: 24h Le Mans αντί F1
Είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο για τον Ισπανό
Νέα 11/01/2017 - 15:06

Ο Jorge Lorenzo οδήγησε το μονοθέσιο της Mercedes τον περασμένο Οκτώβριο και οι χρόνοι του κάθε άλλο παρά αδιάφοροι ήταν.

 

Ωστόσο ο ίδιος συνειδητοποιεί ότι είναι τρομερά δύσκολο να γίνει στο μέλλον οδηγός στην F1 και τονίζει ότι ο 24ωρος αγώνας του Le Mans είναι μια πιο ρεαλιστική λύση.

 

«Αγώνες με αυτοκίνητα θα ήταν κάτι που θα μπορούσα να κάνω συχνά όταν θα αποσυρθώ», σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

 

«Πριν τρία χρόνια, στο Abu Dhabi, είχα οδηγήσει μια Ferrari 458. Αυτό είναι και το καλύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει».

 

«Θα ήθελα όμως μια μέρα ν’ αγωνιστώ στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Αυτό θα ήταν ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο, από μια σεζόν στην F1».

 

Στη συνέχεια μίλησε και πάλι για την εμπειρία της οδήγησης του μονοθεσίου της Mercedes (του 2014) στο Silverstone, αλλά και των ανταγωνιστικών του χρόνων.

 

«Δεν έφτασα στο όριο. Είχαμε στη διάθεσή μας μόνο 4-5 ώρες. Δεν ήμουν όμως αργός κι έκανα εξαιρετικούς χρόνους».

 

«Η ομάδα εντυπωσιάστηκε, όπως κι εγώ άλλωστε και αυτό επειδή ήμουν πιο γρήγορος από το χρόνο του Nico».

 

«Βέβαια δεν ξέρουμε πως επηρέασε ο παράγοντας καιρός, διότι ο Rosberg οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιο το χειμώνα και ίσως υπήρχαν υγρά σημεία».

 

«Όμως το να καταφέρω να φτάσω κοντά στο επίπεδο αυτό, είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο επειδή είχα μόνο λίγες ώρες στη διάθεσή μου».

 

Βέβαια ο Lorenzo δεν παρασύρεται από το γεγονός ότι έκανε ένα γρήγορο γύρο, μιας και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι είναι πολύ διαφορετικό πράγμα ο αγώνας.

 

«Το να κάνει μιάμιση ώρα αγώνα, με άλλα μονοθέσια γύρω σου και με την πρόσφυση να πέφτει στα ελαστικά, είναι πολύ διαφορετικό από το να κάνεις ένα γύρο με φρέσκα ελαστικά».

 

«Αυτό είναι και το πιο περίπλοκο πράγμα για έναν οδηγό αγώνων μοτοσυκλέτας που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο».

Επόμενο άρθρο »

Dakar: Η περίληψη της 8ης ημέρας

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Ακυρώθηκε η 9η ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα