• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η «μάχη» των φέρινγκ ξεκίνησε!
Στρατηγική και σχεδιασμός για τη νέα σεζόν
Νέα 12/12/2016 - 11:08

Η απαγόρευση των φτερών από τη νέα σεζόν, έχει οδηγήσει τους κατασκευαστές στην εξερεύνηση εναλλακτικών μεθόδων, ψάχνοντας για «παραθυράκια» στο σχετικό κανονισμό.

 

Το βάρος θα πέσει στα φέρινγκ, για τα οποία υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος - ουσιαστικά όλος ο χειμώνας - προτού δούμε την τελική τους μορφή.

 

Ορισμένες μοτοσυκλέτες του 2017 είδαμε στο επίσημο τεστ της Valencia και πολλή συζήτηση έγινε για το γεγονός ότι η Ducati είχε κρατήσει τα «φτεράκια» στην GP17.

 

Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι αυτό έγινε για να γίνουν συγκρίσεις στα πλαίσια, πράγμα που αποδεικνύει ότι ακόμα δεν έχουμε δει το τελικό φέρινγκ της GP17.

 

Οι κόκκινοι ήταν αυτοί που επανέφεραν στο προσκήνιο την τεχνολογία των αεροδυναμικών αυτών βοηθημάτων και ήταν αυτοί που την εξέλιξαν περισσότερο από κάθε άλλο.

 

Τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα πρόκληση του 2017: «Για τη νέα σεζόν θα αλλάξουμε εντελώς την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας», λέει ο DallIgna.

 

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι - για την ώρα - δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι με τη νέα αεροδυναμική».

 

Από την άλλη, η Yamaha - σύμφωνα με τον Herve Poncharal της Tech3 - έφερε στις δοκιμές της Valencia ένα πολύ ιδιαίτερο φέρινγκ, ικανό να μιμείται την απόδοση των «φτερών».

 

Ο υπεύθυνος για την έγκριση ή όχι των σχεδιασμών των φέρινγκ για το 2017, είναι ο Τεχνικός Διευθυντής της Dorna, Danny Aldridge.

 

«Μου έχουν δείξει όλοι ένα μεγάλο αριθμό φέρινγκ για να δουν ποια θα μπορούσαν να εγκριθούν και ποια όχι» επιβεβαιώνει.

 

«Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για το σχεδιασμό τους», έσπευσε να τονίσει, προλαβαίνοντας σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι ορισμένοι κατασκευαστές - που έχουν την οικονομική άνεση - κατασκεύασαν από την αρχή φέρινγκ για να τα δείξουν στον Aldridge!

 

Οι υπόλοιποι προτίμησαν την πιο λογική - και οικονομική - οδό των 3D μοντέλων σε υπολογιστή, τα σχέδια των οποίων έστειλαν για να δουν αν εγκρίνονται ή όχι.

 

Τα νέα δεδομένα θα οδηγήσουν σ’ ένα παιχνίδι στρατηγικής τους κατασκευαστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2017.

 

Ο περιορισμός στα φέρινγκ - ένα ανά αναβάτη, ανά σεζόν - θα οδηγήσει τους κατασκευαστές στο να δείξουν την τελική τους επιλογή λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

 

Ο λόγος θα είναι αφενός για να έχουν χρόνο να το δοκιμάσουν στα τεστ του 2017 αλλά, κυρίως, για να μην υπάρξουν φαινόμενα αντιγραφής στο σχεδιασμό!

Επόμενο άρθρο »

Νέο Δ.Σ. στην Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

« Προηγούμενο άρθρο

Το δεξί χέρι του Rossi: Επίθεση σε κάθε μέτωπο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα