• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez Test Ημ. 5
Τέλος στις δοκιμές με βροχή
Νέα 26/11/2016 - 16:20

Τέλειωσε χτες και η τελευταία ημέρα δοκιμών ορισμένων ομάδων από τα SBK-Motul στην πίστα της Jerez, όπου και δοκίμασαν αρκετά εξαρτήματα του 2017.

 

Η Kawasaki έμεινε στην πίστα για τέσσερεις ημέρες, επιλέγοντας να μην μπει την Δευτέρα λόγω βροχής. Ο Rea έκανε τον ταχύτερο γύρο στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δούλεψε κυρίως με το σύστημα μετάδοσης και με τα νέα ελαστικά της Pirelli, κάνοντας παράλληλα και αρκετές προσομοιώσεις αγώνα.

 

Πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τον Sykes, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά τις πρώτες ημέρες. Ο Ιρλανδός δούλεψε στο στυλ του ενώ έκανε συγκριτικά και με μικρότερες μπαταρίες για το ’17.

 

Τέλος έκανε και πολλές δοκιμές στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του, ενώ παράλληλα επιβεβαίωνε τη θετική κατεύθυνση ό,τι αλλαγών είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

 

Στην Grillini Racing κάθισαν τις δυο από τις πέντε ημέρες, με τους Badovini και Ondrej Jezek να δουλεύουν στη μοτοσυκλέτα του πρώτου, ενώ μάθαινε ο ένας τον άλλον.

 

Διήμερο ήταν το τεστ και για την Althea BMW, με τον Jordi Torres να κάνει συνεχώς συγκρίσεις με ψαλίδια. Ο Reiterberger δοκίμαζε νέες ρυθμίσεις για την S1000 RR.

 

Μόνος του ήταν στην πίστα, από την Δευτέρα, ο Stefan Bradl της Honda καθώς ο ομόσταυλός του, ο Nicky Hayden, ήταν τραυματίας και δεν συμμετείχε στις δοκιμές.

 

Ο Γερμανός άσος, ο οποίος του χρόνου θα κάνει το ντεμπούτο του στα SBK-Motul, συνέχισε την εξέλιξη της νέας Fireblade, ενώ πήρε και πολύτιμο χρόνο στη βροχή.

 

Στην Pata Yamaha οι Alex Lowes και Michael Van der Mark δούλεψαν με νέο ντεπόζιτο, ψαλίδι και θέση οδήγησης.

 

Για τον Van der Mark ήταν η δεύτερή του φορά με τη νέα του ομάδα και ήταν σημαντικό τεστ για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τους νέους ανθρώπους δίπλα του.

 

Από την άλλη, ο Alex Lowes έχτισε πάνω σε ορισμένες αλλαγές που είχε κάνει στη μοτοσυκλέτα προς τα τέλη της αγωνιστικής σεζόν, ώστε να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός το 2017.

 

Στην Jerez οι Eugene Laverty και Lorenzo Savadori πήραν την πρώτη τους γεύση από την RSV4. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ασταθείς, οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Aprilia σε διάφορες συνθήκες.

 

Ο Chaz Davies επέστρεψε στην πίστα που πριν από μερικούς μήνες κυριάρχησε και τις τελευταίες τρεις ημέρες δούλεψε με το νέο ψαλίδι, τα νέα ηλεκτρονικά, το νέο πιρούνι και με διαφορετικές ρυθμίσεις ανάρτησης.

 

Το ίδιο πρόγραμμα είχε και ο ομόσταυλός του, ο Marco Melandri, ενώ παράλληλε εκμεταλλεύτηκε το χρόνο στην πίστα για να καλύψει το έδαφος από τη μεγάλη του απουσία από τις πίστες.

 

Και οι δυο τους έκαναν καλούς χρόνους, ειδικά ο Chaz Davies που κατάφερε να πλησιάσει στα τέσσερα δέκατα τον τρομερό χρόνο του Rea.

 

Όπως και στην αρχή των δοκιμών, έτσι και την τελευταία ημέρα (χτες) οι ομάδες συνάντησαν υγρή πίστα και βροχή, με αποτέλεσμα η δράση να είναι περιορισμένη. Πλέον οι οδηγοί θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2017 για να ανέβουν και πάλι στις μοτοσυκλέτες τους.

 

Οι συνδυασμένοι χρόνοι της εβδομάδας:

 

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team): 1.38.721

Chaz Davies (Aruba It.Racing- Ducati): 1.39.116

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team): 1.39.461

Marco Melandri (Aruba It.Racing- Ducati): 1.39.694

Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse): 1.40.693

Alex Lowes (Pata Yamaha Official Team): 1.40.985

Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia Team): 1.41.048

Michael van der Mark (Pata Yamaha Team): 1.41.328

Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia Team): 1.41.692

Michael van der Mark (Pata Yamaha Team): 1.41.830

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Προσωρινό Ημερολόγιο 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Η Dunlop Peristeras στην κορυφή του ΠΠΤ2016

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα