• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Νούμερα και Τίτλοι;
Δεν τα σκέφτομαι, θέλω απλά να διασκεδάζω!
Νέα 25/11/2016 - 10:13

Το τέλος του 2015 είδε τον Marc Marquez να επιστρέφει στην Cervera για πρώτη φορά χωρίς τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία ανέβηκε το 2013.

 

Φέτος, παρά τις δύσκολες χειμερινές δοκιμές, κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και στο τέλος να είναι αυτός που πανηγύρισε τον Τίτλο.

 

Ο Ισπανός άσος έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site του Πρωταθλήματος, τονίζοντας:

 

«Το χειμώνα, μετά τη σεζόν του 2015, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έκανα προπόνηση και σκεφτόμουν ότι το μόνο που μπορώ να κάνω φέτος, είναι να παλεύω για τη νίκη».

 

«Είχα μεγάλο κίνητρο, αλλά η μοτοσυκλέτα δεν δούλευε. Ήμασταν πολύ μακριά από τους άλλους και σ’ εκείνο το σημείο είπα: Οκ, είναι αδύνατον. Όμως μετά, ξέρετε... η νοοτροπία μου είναι πάντα να έχω πίστη και να πιέζω».

 

Όταν ξεκίνησε η σεζόν όμως, δεν ήσουν τελείως χαμένος από χέρι.

Στο Qatar, την τελευταία στιγμή κάναμε μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία της μοτοσυκλέτας που έτυχε να είναι και ο καλύτερος συμβιβασμός για όλη τη σεζόν. Το σημείο κλειδί ήταν η Αργεντινή και το Τέξας, διότι η ψυχολογία είναι καλύτερη όταν ξεκινάς με βάθρο και δυο νίκες.

 

Στο Le Mans ήρθε η πρώτη του πτώση, που ήταν και η μοναδική μέχρι την ημέρα που εξασφάλισε τον Τίτλο, αλλά ακόμα κι εκεί ο 23χρονος άσος κατάφερε να σηκωθεί και να πάρει τρεις βαθμούς.

 

Ήταν μια χρονιά κατά την οποία διαχειρίστηκε υπέροχα τη διαφορά που έκανε στην αρχή, παίρνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσε από αγώνες που ήταν αδύνατο να κερδίσει, σε πλήρη αντίθεση δηλαδή από την περσινή του εικόνα.

 

«Φυσικά και αυτός είναι ο πιο ιδιαίτερος Τίτλος, διότι υπήρχε η πίεση και όλοι αυτοί που με κοίταγαν και περίμεναν να δουν τι θα κάνω».

 

«Παράλληλα ήταν και η σεζόν που ένοιωθα ότι ναι μεν δεν είχα τη χειρότερη μοτοσυκλέτα, αλλά σε κάποιες πίστες αυτή δεν ήταν έτοιμη. Ήταν βέβαια και το ότι άρχισα να σκέφτομαι ότι πρέπει να τερματίζω».

 

«Ήταν δύσκολο να αποδεχτώ κάποιες φορές ότι με προσπέρναγαν και ότι θα τερμάτιζαν μπροστά μου. Συνειδητοποιούσα όμως ότι ήταν καλό για το Πρωτάθλημα. Έδινα μάχη όμως μέσα μου!»

 

Κι έτσι βγήκε στην επιφάνεια ο νέος Marquez!

Δεν είμαι μόνο οδηγός, αλλά και άνθρωπος που κάνει τα πάντα με πάθος και τα δίνω όλα. Πριν κάθε Σ/Κ ήταν σαν τελικός. Πήγαινα σε κάθε αγώνα σαν να έπρεπε να κερδίζω, ξεχνώντας το Πρωτάθλημα. Τώρα όμως συνειδητοποιώ ότι κάθε Σ/Κ παίζει το ρόλο του για το Πρωτάθλημα.

 

Πλέον ο Marquez έχει κερδίσει έναν Τίτλο ως rookie, έναν Τίτλο με τεράστια κυριαρχία επί των αντιπάλων του κι έναν υπό μεγάλη πίεση. Ο 23χρονος είναι ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός με πέντε Τίτλους στο ενεργητικό του!

 

«Ναι, όταν με ρωτάνε και μου λένε ότι είσαι 23 κι έχεις πέντε Τίτλους είναι ωραίο, αλλά σκέφτομαι ότι θα μπορούσα και περισσότερους, καθώς πέρυσι έχασα το Πρωτάθλημα από λάθη μου».

 

«Είναι κάτι όμως που δεν θέλω να σκέφτομαι. Ναι οκ, έχω 5 Τίτλους και του χρόνου θα παλέψουμε για τον 6ο. Αν τα καταφέρουμε θα παλέψουμε για τον 7ο».

 

«Όμως δεν θέλω να σκέφτομαι τα νούμερα ή τους Τίτλους, διότι στο κάτω-κάτω αυτό μεγαλώνει την πίεση. Πρέπει να το διασκεδάζεις. Αν το κάνεις και είσαι συγκεντρωμένος στο τώρα, όλα είναι πιο εύκολα».

 

«Από την άλλη τώρα έχουμε ένα χέρι τα δάχτυλα του οποίου συμβολίζουν από έναν Τίτλο, γιατί όχι λοιπόν να έχουμε κι ένα δεύτερο; Δεν θέλω να λέω όμως ότι αυτός είναι ο στόχος. Θα δούμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε χρόνο».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Jerez Test Ημ. 4

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Lorenzo οδηγεί την Mercedes F1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα