• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Jerez Test Ημ. 1
Ο Barbera τον καλύτερο χρόνο
Νέα 24/11/2016 - 10:03

Καλός ήταν ο καιρός στην Ισπανική πίστα για τους οδηγούς και τις ομάδες του MotoGP που βρέθηκαν εκεί - μαζί με τους συναδέλφους των SBK-Motul - για δοκιμές.

 

Μια μικρή καθυστέρηση υπήρξε στην αρχή μέχρι η πίστα να στεγνώσει τελείως και λίγο μετά τις 11 το πρωί όλοι σχεδόν οι οδηγοί ήταν μέσα στην πίστα.

 

Στους χρόνους η Ducati είχε τον πρώτο λόγο, με τον Hector Barbera να κάνει 1:39,614 και να παίρνει την πρώτη θέση.

 

Ο χρόνος του Ισπανού ήταν περίπου εννέα δέκατα πιο αργός από τον αντίστοιχο του Valentino Rossi, που έδινε στον Ιταλό άσο την pole position φέτος στην Ισπανική πίστα.

 

Δυο δέκατα πιο πίσω ήταν ο Loris Baz, ο ομόσταυλος του Barbera ενώ καλά τα πήγε με την Ducati του και ο Alvaro Bautista που έκανε τον τρίτο χρόνο.

 

Μάλιστα ο Ισπανός ήταν ο τελευταίος που κατάφερε να σπάσει το όριο του 1:40 χτες, με τον Scott Redding να τον ακολουθεί από κοντά.

 

Παρούσα στο τεστ ήταν και η Aprilia, με τον Aleix Espargaro να κάνει καλούς χρόνους και να παίρνει τελικά την 5η θέση.

 

Η νέα RS-GP θα κάνει την εμφάνισή της στην Sepang τη νέα σεζόν, όμως ο Aleix δείχνει πολύ καλά στοιχεία ήδη. Από την άλλη ο Lowes ήταν τελευταίος, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του στην Valencia.

 

Η GP17 ήταν επίσης στην πίστα αλλά όχι με τους εργοστασιακούς αναβάτες. Ο Michele Pirro συνεχίζει να εξελίσσει τη νέα μοτοσυκλέτα, ενώ μαζί του είχε και ον Danilo Petrucci.

 

Ο Ιταλός άσος της Pramac έχασε το τεστ της Valencia για οικογενειακούς λόγους κι έτσι μόλις χτες πήρε την πρώτη του γεύση από την GP17.

 

Να σημειώσουμε ότι η Ducati εξακολουθεί και επιμένει να κάνει συγκρίσεις με τα φτεράκια και χωρίς αυτά. Στην Jerez η GP17είχε τα αεροδυναμικά αυτά βοηθήματα, ενώ οι υπόλοιπες Ducati όχι.

 

Ο Petrux έκανε τον ένατο χρόνο, πίσω από τους Andrea Iannone και Jack Miller. Ο πρώτος ήταν περίπου μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή και συνεχίζει την εξοικείωσή του με την Suzuki μετά το θετικό ξεκίνημα στην Valencia.

 

Ο Ιταλός της Suzuki είχε πολλά να δοκιμάσει, ρίχνοντας το βάρος στον κινητήρα ενώ πιο μετά έκανε προσομοίωση αγώνα και δεν πίεσε για να βγάλει καλύτερο χρόνο.

 

Η δουλειά για την Suzuki φαίνεται να έχει τελειώσει, ο Iannone ήταν ικανοποιημένος και είναι πιθανό σήμερα να μην είναι στην πίστα.

 

Πιθανότατα και ο Jack Miller να έμεινε στην πίστα μόνο για μια ημέρα - χτες - με τον Αυστραλό άσο να δοκιμάζει για πρώτη φορά το νέο κινητήρα της Honda (Big Bang).

 

Στη δεκάδα ήταν και ο Karel Abraham που επιστρέφει στο MotoGP με την ομάδα του Aspar και είχε χρόνο σχεδόν εννέα δέκατα από τον Barbera στην 1η θέση.

 

Πιο πίσω ήταν οι KTM, χωρίς τον Pol Espargaro που η Yamaha - όπως και τον Lorenzo - δεν τον αφήνει να κάνει και τις ιδιωτικές δοκιμές με τη νέα του ομάδα.

 

Ο Mika Kallio, που έκανε το ντεμπούτο της KTM στο GP της Valencia, ήταν 2,2 δευτ. από την κορυφή ενώ ο Bradley Smith - που είναι δεν είναι ακόμα τελείως καλά - ήταν 2,7δ.

Επόμενο άρθρο »

Petrux: Η GP17;

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Αθρόα προσέλευση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα