• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Διδάχτηκα πολλά
Από τον δεύτερο Τίτλο
Νέα 23/11/2016 - 16:41

Ο Johann Zarco έγραψε ιστορία φέτος, καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης της Moto2 που καταφέρνει να πάρει δυο συνεχόμενους Τίτλους.

 

Παράλληλα είναι ο μόνος Γάλλος με δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ο δεύτερος, μετά τον Lorenzo το 2008, που έχει δυο συνεχόμενους Τίτλους στη μεσαία κατηγορία γενικά.

 

Ο Γάλλος οδηγός, ο οποίος τη νέα σεζόν θα οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία με μοτοσυκλέτα της Tech3, έδωσε συνέντευξη στο motogp.com λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα.

 

«Ήταν μια πολύ σωστή απόφαση να μείνω στην Moto2 φέτος και αυτό επειδή ο δεύτερος Τίτλος μου δίδαξε πολλά, μαθήματα αγωνιστικά αλλά και ζωής».

 

«Κάθε ημέρα ξύπναγα και σκεφτόμουν ότι είμαι ο Πρωταθλητής και ότι πρέπει να είμαι και πάλι ο Πρωταθλητής. Όλοι ήθελαν να με κερδίσουν».

 

«Η πίεση με επηρέασε από την αρχή. Στο Qatar έκανα την άκυρη εκκίνηση, αλλά το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν στο Γαλλικό GP που έπεσα».

 

«Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκα καλύτερα την κατάσταση. Έχανα βαθμούς στο δεύτερο μισό, αλλά όχι εξαιτίας κάποιου λάθους μου, μάλλον επειδή ήμουν στρεσαρισμένος».

 

Όταν τον ρώτησαν για τις δυο πιο σημαντικές στιγμές του φέτος, απάντησε: «Η πρώτη ήταν στο Sachsenring, που υπήρχε ισοβαθμία στο Πρωτάθλημα».

 

«Εγώ κέρδισα και ο Alex (σ.σ. Rins) έπεσε και είχα 25β διαφοράς. Η δεύτερη ήταν στην Ιαπωνία, που είχαμε 1β διαφοράς. Δεν τερμάτισε τον αγώνα κι εγώ ήμουν 2ος».

 

Και λίγο αργότερα ήρθε η ώρα του θριάμβου στην Μαλαισία... «Οι συνθήκες ήταν καλές για εμένα και όταν ήμουν δεύτερος, πίσω από τον Morbidelli, ήξερα ότι ήμουν Πρωταθλητής».

 

«Μετά όμως, καθώς στέγνωνε η πίστα, η αίσθησή μου ήταν όλο και καλύτερη. Δεν πήρα τη νίκη για να λέω ότι είμαι ο καλύτερος, αλλά για να είμαι πιο εξασφαλισμένος».

 

Πλέον ο Zarco δείχνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του. «Μετά τους δυο Τίτλους στην Moto2, η μεγάλη κατηγορία θα είναι καλή εμπειρία».

 

«Μπορώ να μάθω πολλά και νοιώθω έτοιμος να ξεκινήσω με την πολύ δυνατή μοτοσυκλέτα και με την Γαλλική ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία με την Yamaha».

 

«Ξέρω ότι ο τρόπος δουλειάς μου είναι να δουλεύω καλά με τον coach μου κι έτσι θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος. Οι ελπίδες μου είναιμεγάλες για το μέλλον».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Αθρόα προσέλευση!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Valencia Test Ημ. 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα