• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Χωρίς φτεράκια;
Οι μοτοσυκλέτες είναι λιγότερο ασφαλείς
Νέα 16/11/2016 - 12:56

Όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Jorge Lorenzo, ωστόσο στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Ducati, ο Dovi προετοιμαζόταν κι αυτός για τη νέα σεζόν.

 

Ήταν αυτός άλλωστε που έβγαλε για πρώτη φορά την GP17 στην πίστα και μας έδωσε τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τη μελλοντική εξέλιξη.

 

Στην αρχή τον ρώτησαν για την τρίτη θέση του Lorenzo και αν αυτό ήταν έκπληξη για τον ίδιο: «Και ναι και όχι», απάντησε. «Δεν έχει να μάθει τίποτα και δεν μου έκανε έκπληξη που προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα».

 

«Είχε καλή βάση να ξεκινήσει. Η μοτοσυκλέτα μας δεν έχει ιδιαίτερους περιορισμούς. Ήταν γρήγορος, όμως οι χρόνοι δεν λένε πολλά σ’ αυτό το σημείο, μιας και ο καθένας δουλεύει σε διαφορετικά πράγματα».

 

«Αυτές οι δυο ημέρες είναι σημαντικές για εμάς. Ξεκίνησα με την GP16 και μετά ανέβηκα στην καινούργια μοτοσυκλέτα, με την οποία βελτίωσα το χρόνο μου».

 

«Στις χαμηλές στροφές ο κινητήρας είναι πιο ομαλός. Επίσης το πλαίσιο είναι περισσότερο παραμετροποιήσιμο. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε αρκετά ελαστικά γι’ αυτά τα τεστ».

 

Η υποστροφή, ένα πρόβλημα που είχε λυθεί πέρυσι, έκανε εκ νέου την εμφάνισή του για τους κόκκινους, με τα ελαστικά της Michelin φέτος. Ερωτηθείς αν το πλαίσιο λύνει το πρόβλημα, ο Dovi είπε:

 

«Δεν έχω κάνει συγκεκριμένες δοκιμές γι’ αυτό με τις ρυθμίσεις, αντίθετα είχα αυτές του 2016. Ήταν σημαντικό στην αρχή να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν αρνητικά».

 

«Η GP16 χωρίς τα φτεράκια είναι πολύ διαφορετική. Η μοτοσυκλέτα γίνεται λιγότερο ασφαλής. Στην επιτάχυνση, το μπροστινό είναι πιο ελαφρύ, ενώ είναι πιο εύκολο να κλειδώσεις το μπροστινό στα φρένα».            

Επόμενο άρθρο »

Valencia Ημέρα 2: Οι χρόνοι στις 14:30

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia 2η ημέρα: Οι χρόνοι στις 12:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα