• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Moto3: Super Binder!
Από 22ος ο Ν. Αφρικανός πρώτος!
Νέα 13/11/2016 - 14:35

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο έκλεισε τη σεζόν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3, δείχνοντας σε όλους - για μια ακόμη φορά - πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά του από τον ανταγωνισμό φέτος!
 

Ο Brad Binder - με τον Bastianini - έφυγε μπροστά, μιας και ο Aron Canet - που είχε την pole position - αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του, την οποία και αναγκάστηκε να μεταφέρει στη γραμμή των pits.

 

Όμως το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τον Binder, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στον δεύτερο γύρο, βγαίνοντας εκτός στην 6 καθώς - όπως δήλωσε - πίστευε ότι είχε διαρροή λαδιού.

 

Η μοτοσυκλέτα του δεν δούλευε καλά και ο Ν. Αφρικανός έχασε αρκετό χρόνο. Όταν βεβαιώθηκε ότι τελικά όλα ήταν καλά, επανήλθε στην 22η θέση. Εκείνη την ώρα μπροστά ήταν ο Joan Mir.

 

Δέκα γύρους πριν το τέλος ο Binder, οδηγώντας εκπληκτικά, είχε καταφέρει να ανέβει στην 5η θέση, πίσω από τους Migno, Mir και τους οδηγούς του Gresini, Di Giannantonio και Bastianini.

 

Ο Binder ήταν ασταμάτητος, ξεπερνώντας ένα-ένα τα εμπόδια των συναθλητών του για να πάρει την πρώτη θέση από τον Mir τέσσερεις γύρους πριν το τέλος!

 

Όμως ο αγώνας δεν είχε τελειώσει! Ένα μικρό λάθος λίγο αργότερα - στην 2 - έριξε στην τέταρτη θέση τον Binder, ο οποίος με περίσσια αποφασιστικότητα ξεπέρασε και πάλι τους αντιπάλους, νικώντας για 56χιλ στη γραμμή τερματισμού τον Mir!

 

Ήταν ένας φοβερός αγώνας, ταιριαστός με τη φοβερή χρονιά που έκανε ο Binder στην Moto3, τερματίζοντας με 142 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο, που είναι η μικρότερη διαφορά στην ιστορία της μικρής κατηγορίας!

 

Παράλληλα λίγο έλειψε να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ διαφοράς ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο σε οποιαδήποτε κατηγορία, ένα ρεκόρ που ανήκει στον Valentino Rossi, όταν ο Ιταλός το 2005 τερμάτιζε 147 βαθμούς μπροστά από τον Melandri.

 

Με τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα, ο Joan Mir εξασφάλισε όχι μόνο το τρίτο βάθρο της καριέρας του, αλλά και τον Τίτλο του καλύτερου νεοφερμένου στην κατηγορία!

 

Ο Ισπανός νίκησε για δέκα βαθμούς τον Fabio di Giannantonio, ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση στον αγώνα σήμερα, πίσω από τους Andrea Migno και Enea Bastianini.

 

Η έκτη θέση πήγε στον Juanfran Guevara και τον ακολούθησαν οι Kornfeil, Oettl και Jorge Navarro. Ο τελευταίος πήρε τελικά την τρίτη θέση στη βαθμολογία, λόγω της πτώσης του Bagnaia.

 

Υποφέροντας ακόμα από το χτύπημα στον ώμο του στον αγώνα της Sepang, ο Nicolo Bulega, ο τρίτος διεκδικητής του Τίτλου του καλύτερου νεοφερμένου στην κατηγορία, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 17η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto2: Αντίο με νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Επίπονο Σ/Κ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα