• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κράνος επαυξημένης πραγματικότητας!
Από την Nolan, σε συνεργασία με την Sony, στην EICMA
Νέα Αγοράς 07/11/2016 - 14:11

Οι επισκέπτες της EICMA θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν  ένα νέο πρωτότυπο κράνος της Nolan, με κωδική ονομασία N-Com ARX. Το κράνος αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στην Nolan και την Sony.

 

Ουσιαστικά μιλάμε για μια εικονική οθόνη μπροστά στα μάτια του αναβάτη, μέσω της οποίας θα περνάνε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Το τελικό αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο σύστημα επικοινωνίας N-Com, που ενσωματώνεται στο κράνος, στην οπτική μονάδα της Sony και το ειδικό application για smartphones, είναι ένα ολόγραμμα μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, με πληροφορίες για θέματα ασφαλείας και οδηγικής άνεσης.

 

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα συνδυάζονται και με ακουστικές οδηγίες, βοηθώντας τον αναβάτη να είναι ακόμα πιο εστιασμένος στην οδήγηση, αλλά και να απολαμβάνει ακόμα περισσότερα στοιχεία.

 

Μέσω της ανοιχτής πλατφόρμας, οι προγραμματιστές θα μπορούν να φτιάχνουν ειδικά apps για να μεταφέρονται και διαφορετικές πληροφορίες κάθε φορά, ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

 

Για την ώρα το κράνος δεν είναι έτοιμο ώστε να βγει στην αγορά, όμως είναι δηλωτικό των διαθέσεων της συγκεκριμένης κατασκευάστριας κρανών. Όσοι βρεθούν στην EICMA, θα μπορούν να το δοκιμάσουν - για περίπου 10λ - στο ειδικό stand της Nolan.

Επόμενο άρθρο »

EICMA: Δείτε live την παρουσίαση της Honda

« Προηγούμενο άρθρο

KIDDIMOTO Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα