• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Ο Stoner;
Ποτέ δεν πρόκειται να αγωνιστεί!
Νέα 04/11/2016 - 15:45

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti, πιστεύει ότι από τη στιγμή που ο Casey Stoner απέρριψε το ενδεχόμενο να τον βλέπαμε στην Αυστρία, είναι φανερό ότι ποτέ δεν θα τον ξαναδούμε σε αγώνα.

 

Οι φήμες ότι ο Αυστραλός άσος θα έκανε κάποια έκτακτη συμμετοχή - με πιο πιθανό προορισμό πάντως το Phillip Island - ακούγονταν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, στα τέλη του ’15, ότι ο Stoner επιστρέφει στην Ducati.

 

Η επιστροφή αυτή του αναβάτη που χάρισε στους κόκκινους τον Τίτλο το 2007, ήταν για να αναλάβει χρέη Πρεσβευτή της Ducati αλλά και δοκιμαστή/εξελικτή, στο πλευρό των Dovi και Iannone.

 

Μαζί τους - αλλά και με τους υπόλοιπους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας - βρέθηκε στην πίστα Red Bull Ring για ένα διήμερο τεστ, με την Ducati να κυριαρχεί και τον Stoner να παίρνει την 3η θέση!

 

Ήταν τότε που οι κόκκινοι του έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψει και να πάρει μέρος στο GP της Αυστρίας ως έκτακτη συμμετοχή με την εργοστασιακή ομάδα. Όμως ο Αυστραλός αρνήθηκε.

 

Κάποιοι εξέφρασαν την άποψη ότι όλο αυτό ήταν απλά ένα τέχνασμα για λόγους δημοσιότητας, ωστόσο ο Ciabatti το διαψεύδει: «Δεν υπήρχε κάποια στρατηγική marketing πίσω από αυτό».

 

«Το συμβόλαιο του Casey ορίζει ότι θα κάνει τρία τεστ και δεν προβλέπει κάποια συμμετοχή σε Grand Prix. Αυτό που συνέβη ήταν ότι, όταν τον είδαμε πάνω στη μοτοσυκλέτα και πόσο γρήγορος ήταν, νόμιζες ότι θα ήταν όνειρο γι’ αυτόν να επιστρέψει».

 

«Στο τέλος όμως, όπως φαίνεται, αφού αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο Grand Prix της Αυστρίας, τότε δεν θα αγωνιστεί ποτέ ξανά».

 

Μετά τον τραυματισμό του Iannone στο Misano και λόγω της αδυναμίας του Pirro να τον αντικαταστήσει σε Motegi και Phillip Island, έγινε εκ νέου πρόταση στον Stoner να οδηγήσει την Desmosedici GP. Ο Αυστραλός αρνήθηκε και πάλι.

 

Υπάρχουν όμως και ορισμένα ερωτηματικά που προκύπτουν όσον αφορά τη σχέση του Stoner με τους κόκκινους, μιας και οι δοκιμές που έχει κάνει είναι ελάχιστες, ενώ και ο Dovi έχει χαρακτηρίσει τη συνεισφορά του στην εξέλιξη: περιορισμένη.

 

«Τον χρησιμοποιούμε περισσότερο ως Πρεσβευτή και ότι τον είχαμε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς για την επέτειο των 90 χρόνων φέτος. Επιπλέον μας βοήθησε στην αρχή της σεζόν σε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να κάνουμε                                                        για την εξέλιξη».

 

«Από εδώ και πέρα όμως, αυτός είναι που θα αποφασίσει τι ρόλο ακριβώς θέλει να παίζει. Θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στη ζωή του στην Αυστραλία και στη μεγαλύτερη δέσμευση με την Ducati».

Επόμενο άρθρο »

Εκδήλωση του Σ.Ο.Α.Μ.

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Ο δρόμος προς την κορυφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα