• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Το είδωλο!
Για τους μελλοντικούς Γάλλους οδηγούς
Νέα 02/11/2016 - 10:04

Ο Johann Zarco θα αφήσει την Moto2 τη νέα σεζόν, αλλά θα το κάνει έχοντας γράψει ιστορία, όντας ο μόνος που έχει δυο Τίτλους στην κατηγορία και ο μόνος Γάλλος με δυο Τίτλους στο ενεργητικό του.

 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Γάλλου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο επίσημο site του Πρωταθλήματος.

 

Πως νοιώθεις που είσαι πάλι Πρωταθλητής της Moto2;

Ήταν συναρπαστικό. Δεν ήθελα να κλάψω, αλλά ήταν αδύνατο... ήταν καταπληκτικό που τελειώνω έτσι την πορεία μου στην κατηγορία και στην ομάδα του Ajo. Αυτός ήταν ο στόχος. Δεν ήταν εύκολος, αλλά τα καταφέραμε.

 

Πως ένοιωθες στους αποφασιστικής σημασίας 19 γύρους της Sepang;

Στην αρχή όλοι ήμασταν φοβισμένοι, διότι το νερό ήταν πολύ και γλιστράγαμε. Έφτασα κοντά στο να πέσω πολλές φορές. Με βοήθησε που ήμουν στην pole. Καθώς στέγνωνε η πίστα ήταν καλύτερα τα πράγματα για μένα που είχα πλέον το μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μου.

 

Ήξερες όλους τους συνδυασμούς που θα σου έδιναν τον Τίτλο στην Μαλαισία;

Ήξερα ότι αν ήμουν στο βάθρο και οι Luthi/Rins ήταν πίσω μου, θα ήμουν Πρωταθλητής. Στην αρχή έμεινα κοντά στον Morbidelli, αλλά ανησυχούσα μήπως με περάσει ο Folger. Στη συνέχεια άρχισε να σχηματίζεται μια στεγνή γραμμή και τότε ήξερα ότι ήταν η ώρα μου. Οι συνθήκες ήταν ίδιες όπως στις κατατακτήριες και το εκμεταλλεύτηκα.

 

Ποιο είναι το κλειδί να κάνεις τόση διαφορά σ’ αυτές τις συνθήκες;

Προσέχω πολύ τα ελαστικά μου και το στυλ μου είναι τέτοιο που με βοηθάει στο τέλος του αγώνα και ειδικά σ’ αυτές τις συνθήκες με τα βρόχινα ελαστικά.

 

Ένοιωθες την πίεση για τον Τίτλο;

Ναι, ήταν σαν κάτι το υποχρεωτικό. Γι’ αυτό κράτησε το 5 στο φέρινγκ, ήθελα να είμαι προσγειωμένος. Πάντως, ναι, κάθε ημέρα ξύπναγα με τη σκέψη ότι έπρεπε να κερδίσω τον Τίτλο.

 

Ποιός ήταν πιο δύσκολος Τίτλος;

Λένε ότι το να υπερασπίζεσαι τον Τίτλο είναι πιο δύσκολο και ίσως έτσι είναι. Φέτος είχαμε περισσότερους οδηγούς που πάλευαν για τις πρώτες θέσεις: Luthi, Rins, Morbidell, Lowes, Nakagami κ.α. Επίσης δεν ήμουν σταθερός κι έκανα λάθη. Πέρυσι είχα πάντα μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους και αυτό με βοήθαγε.

 

Φέτος, είπες, δεν ήσουν τόσο σταθερός. Γιατί;

Ήταν πολύ δυνατοί οδηγοί φέτος στην κατηγορία και όχι μόνο αυτοί που πάλευαν για τον Τίτλο. Υπήρχαν πολλοί που σε κάθε αγώνα μας δυσκόλευαν τη ζωή. Αν μια ημέρα δεν ήσουν 100% συγκεντρωμένος, μπορούσες εύκολα να χάσεις 7-8 θέσεις. Το να οδηγείς πάντα στο όριο είναι πνευματικά και σωματικά πολύ σκληρό.

 

Ποιά είναι η πιο ιδιαίτερη νίκη σου μέχρι τώρα;

Ποτέ δεν μου άρεσε να διαλέγω έναν συγκεκριμένο αγώνα. Η νίκη πάντα είναι σημαντική! Η κάθε μια έχει τη δική της σημασία και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας.

 

Τι σημαίνει για σένα που είσαι ο Γάλλος με τις περισσότερες νίκες και ο μόνος με δυο Παγκόσμιους Τίτλους;

Με κάνει υπερήφανο. Ελπίζω με τον δεύτερο Τίτλο να αυξηθεί κι άλλο η βάση των φιλάθλων στην Γαλλία. Πέρυσι είχα δει μια μικρή αλλαγή και φέτος ελπίζω να γίνει ακόμα ένα βήμα μπροστά. Όλοι θέλουμε να αυξηθεί το πάθος για τις μοτοσυκλέτες και περισσότεροι να βλέπουν τους αγώνες στην τηλεόραση. Γι’ αυτό έχω και τη σχολή με τον Laurent Fellon, όπου και περνάω πολλές ώρες ανάμεσα στους αγώνες. Θα ήθελα να είμαι το είδωλο για τους μελλοντικούς Γάλλους αναβάτες. Ελπίζω αυτός ο δεύτερος Τίτλος να βοηθήσει.

 

Ο ρόλος της Ajo Motorsport σ’ αυτές τις επιτυχίες σου;

Πολύ σημαντικός. Είναι η μοτοσυκλετιστική οικογένειά μου. Περάσαμε μαζί δυο πολύ έντονες σεζόν. Ο Ajo κατάφερε να μαζέψει ένα σύνολο ανθρώπων με υπέροχη ατμόσφαιρα. Η παραμικρή λεπτομέρεια ήταν τακτοποιημένη και όλοι εκτελούσαν το ρόλο τους στην εντέλεια. Αυτό είναι που σε κάνει νικητή.

 

Πως πιστεύεις ότι θα τα πας στο MotoGP;

Είμαι χαρούμενος που έμεινα ακόμα μια σεζόν στην Moto2 και ανεβαίνω με δυο Τίτλους. Νομίζω ότι η φετινή εμπειρία που απέκτησα με το στυλ μου και το πως να ετοιμάζω την Kalex μου, θα μου χρησιμεύσει στη μεγάλη κατηγορία. Θα είμαι με μια καλή μοτοσυκλέτα και με μια ομάδα που πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή δουλειά.

Επόμενο άρθρο »

Redding: Τελειωμένη υπόθεση

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ2016 Μέγαρα, Φωτογραφικό OPEN

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα