• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αν μου έβαζα βαθμό, θα ήταν 9.5 στα 10!
Συνέντευξη με τον Marquez (Μέρος 1)
Νέα 17/10/2016 - 12:03

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο Marc Marquez πήρε τον τρίτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και τον πέμπτο της καριέρας του, μετά τη νίκη του στο Motegi. Λίγο πριν ταξιδέψει για Αυστραλία, έδωσε συνέντευξη στην Honda.

 

Κέρδισες 3 Τίτλους σε 4 χρόνια. Τι απαντάς σ’ αυτούς που λένε ότι ήταν εύκολο;

Σε καμμία περίπτωση. Κάθε χρονιά ήταν διαφορετικά και στο άθλημά μας δεν εξαρτώνται τα πάντα από τον ένα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να δώσουν το 100%, που δεν είναι εύκολο. Έμαθα πολλά πέρυσι, έκανα λάθη και μου στοίχισαν τον Τίτλο. Είμαι όμως βέβαιος ότι και του χρόνου θα είναι διαφορετικά. Το σημαντικό είναι να είσαι σταθερά μέσα στους τρεις πρώτους.

 

Φέτος έχουμε δει πολλά θεαματικά σωσίματα! Και πόσα ακόμα δεν έχουμε δει;

Ναι, είναι αλήθεια. Ακόμα και στον αγώνα της Κυριακής, έσωσα μια στην 3 που δεν το έδειξε η τηλεόραση. Στην τηλεόραση βλέπεις μόνο τα πιο θεαματικά, υπάρχουν κι άλλα όμως που ενδεχομένως να σε οδηγήσουν σε πτώση. Φέτος έκανα πολλά σωσίματα γιατί έψαχνα το όριο πολλές φορές στα δοκιμαστικά, ώστε να είμαι πιο ασφαλής στον αγώνα.

 

Πέρυσι έξι «μηδέν» και φέτος κανένα. Πώς άλλαξες για ν’ ανέβεις και πάλι στο θρόνο;

Προσπάθησα να μάθω από πέρυσι και να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία, αλλά όλα είναι σχετικά και εξαρτάται και από το πως ξεκινάς το Πρωτάθλημα. Όταν ξεκινάς με λάθη, είσαι αναγκασμένος να πάρεις πιο πολλά ρίσκα μετά. Πάντως έμαθα πολλά από την περσινή σεζόν και κατάφερα να διαχειριστώ δύσκολες καταστάσεις και να πάρω πολύτιμους βαθμούς.

 

Είσαι μόλις 23χρ αλλά με πολλή εμπειρία. Νοιώθεις καθόλου μεγάλος;

Δεν είναι αυτή η σωστή λέξη! Νοιώθω ακόμα παιδί και όχι ενήλικας. Ακόμα μαθαίνω κι έχω ακόμα πολλά να κάνω στην καριέρα μου. Είμαστε όλοι άνθρωποι και μπορεί να κάνουμε λάθη, όμως είναι αλήθεια ότι χρόνο με το χρόνο έχω περισσότερη εμπειρία και όχι μόνο μέσα στην πίστα, αλλά κι έξω από αυτή! Πως να διαχειρίζομαι την πίεση το Σ/Κ, πως να οργανώνω την ημέρα μου, την προπόνησή μου ώστε να είμαι στην καλύτερη κατάσταση στους αγώνες κτλ.

 

Που μπορείς ακόμα να βελτιωθείς;

Όχι σε πολλά φέτος γιατί ήταν μια καταπληκτική χρονιά! Αν μου έβαζα βαθμό, θα ήταν 9.5 στα 10 και το μισό το χάνω λόγω Le Mans λόγω του λάθους που έκανα ενώ θα μπορούσα να το αποφύγω. Λάθος έκανα και στο Silverstone, αλλά το έσωσα και τερμάτισα 4ος.

 

Τι σημαίνει η πίεση για τον Marc Marquez;

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Είναι κάτι που σε κάνει να νοιώθεις ανασφάλεια, που σε γεμίζει ένταση κι αμφιβολίες. Σε φθείρει πνευματικά και σωματικά. Είμαι πολύ τυχερός που έχω μια μεγάλη οικογένεια στο paddock, την ομάδα μου που με βοηθά να παραμένω ήρεμος.

 

Πως νοιώθεις που κέρδισες τον Τίτλο 3 αγώνες πριν το τέλος μιας τόσο συναρπαστικής χρονιάς;

Είναι παράξενο συναίσθημα, διότι δεν το περίμενα. Αν έλεγες σε κάποιον που δεν βλέπει MotoGP ότι πήραμε τον Τίτλο 3 αγώνες πριν το τέλος, θα έλεγε ότι ήταν μια εύκολη επικράτηση. Ήταν όμως ακριβώς το αντίθετο! Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά ήμασταν σταθεροί ενώ οι αντίπαλοί μας έκαναν λάθη. Αυτά γίνονται για κάποιον λόγο: όταν κάποιος είναι σε θέση να έχει δυνατό ρυθμό, αυτό μεταφέρει την πίεση στους άλλους και αυξάνει τις πιθανότητες οι άλλοι να κάνουν το λάθος.

 

Διαβάστε εδώ το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Ισπανού άσου!

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 Formula Extreme

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 ΝΕΟΙ & Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα