• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Η συνέντευξη τύπου
Ο Τίτλος, τα ελαστικά και το... jet lag!
Νέα 13/10/2016 - 12:32

Έξι ήταν οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη τύπου στο Motegi, με τη συζήτηση να στρέφεται γύρω από τον Τίτλο ,τα ελαστικά και το... jet lag!

 

Το τελευταίο μάλιστα ήταν έντονο απ’ ότι φαίνεται, καθώς γενικότερα δεν υπήρχε πολλή όρεξη και η συνέντευξη ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 20 λεπτά της ώρας!

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marc Marquez, που είπε: «Εδώ έχουμε την πρώτη ευκαιρία για τον Τίτλο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Θα πρέπει να γίνουν πολλά και είναι σχεδόν αδύνατον...».

 

«Θα έχω την ίδια νοοτροπία όπως μέχρι τώρα: θα δουλέψω σκληρά. Ξέρουμε ότι το Motegi δεν είναι σαν την Aragon, αλλά βελτιωνόμαστε. Είναι καλή πίστα για το στυλ μου, αλλά μας δυσκολεύει με τη μοτοσυκλέτα».

 

«Θα δούμε όμως τι θα γίνει διότι και στο Misano πιστεύαμε ότι θα ήμασταν μακριά, αλλά τελικά ήμασταν πιο κοντά».

 

Έτσι λοιπόν ο στόχος για τον Marquez είναι ξεκάθαρος: «Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε βαθμούς για το Πρωτάθλημα και αν καταφέρουμε ν’ ανέβουμε στο βάθρο, ακόμα καλύτερα».

 

«Είναι σημαντικό να τερματίσουμε και στους τρεις συνεχόμενους αγώνες και να παραμείνουμε ήρεμοι στα δοκιμαστικά. Δεν έχει σημασία το πότε ή το που, αλλά το να πετύχουμε το στόχο μας».

 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Valentino Rossi, δεύτερος στη βαθμολογία με διαφορά 52β από τον Marc Marquez. Ο Ιταλός παρουσιάστηκε αισιόδοξος, γνωρίζοντας καλά ότι ένα καλό αποτέλεσμα περνά και από τα ελαστικά της Michelin!

 

«Εδώ είναι μια καλή πίστα, συνήθως, για εμάς. Έχω πολλά βάθρα, αλλά όχι και νίκες. Είναι καλή πίστα και για την Yamaha, αλλά κάθε σεζόν είναι διαφορετική και φέτος πρέπει να κατανοήσουμε τα ελαστικά».

 

«Ελπίζω ο καιρός να είναι καλός και να κάνει περισσότερη ζέστη, γιατί σήμερα είχε κρύο. Είναι πάντα δύσκολο όταν έχεις τρεις αγώνες στη σειρά. Μπορεί να έχεις κάποιο θέμα στον πρώτο και να το πληρώσεις, όμως και οι τρεις πίστες είναι φανταστικές».

 

Με τον Rossi συμφώνησε και ο Lorenzo: «Ναι, είναι μια καλή πίστα για την Yamaha αλλά και για το στυλ μου. Θα δούμε όμως πως θα είναι τα ελαστικά και τα ηλεκτρονικά».

 

«Αν είναι παρόμοια με τα τελευταία τρία χρόνια, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Μ’ αρέσουν οι τρεις αγώνες στη σειρά, επειδή θέλω να μένω πάνω στη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν είσαι πάνω της, οι μύες σου είναι πιο έτοιμοι».

 

Για τον Vinales θα είναι το 100ο Grand Prix της καριέρας του και θέλει να πάρει ένα δυνατό αποτέλεσμα ώστε να είναι αυτός ο 4ος αναβάτης στη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν.

 

«Πέρυσι τα πήγαμε καλά εδώ και έχω μεγάλο κίνητρο. Θα είναι δύσκολα, αλλά συγχρόνως και λίγο καλύτερα από την Aragon. Εδώ πάντα ήταν μια καλή πίστα για μένα, ειδικά στην Moto3 και ταιριάζει στο στυλ μου».

 

Αισιόδοξος για το GP στο Motegi ήταν και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος έχει καταφέρει τα δυο προηγούμενα χρόνια να πάρει θέση στην πεντάδα στον αγώνα εκεί.

 

«Θεωρητικά αυτή η πίστα φαίνεται καλή για εμάς. Έχουμε δυνατά σημεία επιτάχυνσης, όμως τα ελαστικά θα κάνουν τη διαφορά και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει αύριο».

 

«Τα τελευταία δυο χρόνια καταφέραμε και ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο Motegi και πιστεύω ότι φέτος μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα!»

 

Τέλος, ο Bradley Smith επιστρέφει στις πίστες και στη δράση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα αντοχής που είχε συμμετάσχει μετά το GP της Τσεχίας.

 

«Είναι ωραία που είμαι εδώ», είπε στην αρχή χαμογελώντας και πρόσθεσε: «Ήταν εφτά εβδομάδες γεμάτες προκλήσεις και ποτέ δεν είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τους αγώνες από τον καναπέ».

 

«Η φυσιοθεραπεία ήταν δύσκολη, αλλά το μυαλό μου και η καρδιά μου ήταν εκεί, στο 100% κι έτσι θα προσπαθήσω να αντισταθμίσω ό,τι χάνω από το γόνατό μου. Αύριο απλά θέλω να βγω στην πίστα και να κάνω μερικούς γύρους».

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των μεταδόσεων του OTE TV κι εδώ τις ώρες των επαναλήψεων μέσα στην κάθε ημέρα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Marquez απειλεί τον Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

O Παντελεάκης φοβερός στην Ιταλία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα