• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW: Τα επόμενα 100 Χρόνια!
Μέγιστη ασφάλεια, το κράνος δεν είναι απαραίτητο!
Νέα Αγοράς 12/10/2016 - 12:38

Los Angeles. Το BMW Group παρουσίασε πριν από λίγες ώρες το τέταρτο Φουτουριστικό Όχημα (Vision Vehicle), BMW Motorrad VISION NEXT 100, στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας της εκθεσιακής και επικοινωνιακής πλατφόρμας, “Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience”, στο Barker Hangar, Santa Monica, Los Angeles. Μετά το BMW VISION NEXT 100, που αποκαλύφθηκε στην επέτειο της 100ετίας στο Μόναχο στις 7 Μαρτίου, το MINI VISION NEXT 100 και το Rolls-Royce VISION NEXT 100, σειρά έχει η BMW Motorrad και το δικό της όραμα για την premium μοτοσυκλέτα των προσεχών δεκαετιών. Το BMW Group σκοπεύει να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση των κοινωνικών προκλήσεων που θα προκύψουν στο μέλλον.

 

Το όραμα του BMW Group για το μέλλον.

Η διερεύνηση του τρόπου ζωής και μετακίνησης τα επόμενα χρόνια και τις προσεχείς δεκαετίες είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση: τι αλλαγές θα υπάρξουν στην κοινωνία, την οικονομία, στις συνθήκες διαβίωσης και κατά συνέπεια στις μετακινήσεις μας; Τι ευκαιρίες θα μας ανοίξουν οι νέες τεχνολογίες; Και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος;

 

Αυτά είναι τα ερωτήματα που έθεσε το BMW Group και επιχειρεί να τα απαντήσει με τα τέσσερα Φουτουριστικά του Οχήματα (Vision Vehicles). Το καθένα εκπροσωπεί μία διαφορετική μάρκα του Group, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική του ‘ματιά’ την έννοια της μελλοντικής μετακίνησης και ενσαρκώνοντας τις αξίες της μάρκας. Παράλληλα διερευνώνται θέματα όπως αυτόνομη οδήγηση, ψηφιοποίηση και εξατομίκευση – ενώ η έννοια της premium μετακίνησης ορίζεται κυρίως από την άνεση, τη συνεχή διαθεσιμότητα, τη συναισθηματική απήχηση και την προσαρμοστικότητα στις ατομικές ανάγκες.

 

«Η μακροπρόθεσμη εταιρική στρατηγική μας, Number ONE > NEXT, είναι σταθερά επικεντρωμένη στον πελάτη και στη εμπειρία μιας βιώσιμης premium μετακίνησης. Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την απόλυτη εμπειρία μέσω ‘συναισθηματικών’ προϊόντων  και καινοτόμων υπηρεσιών – στο παρόν και το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Harald Krüger, ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου στις 11 Οκτωβρίου στο Los Angeles.

 

BMW Motorrad VISION NEXT 100: “The Great Escape”

Η βασική ιδέα πίσω από το Φουτουριστικό Όχημα της BMW Motorrad είναι η δημιουργία μιας γνήσιας και χωρίς περιορισμούς εμπειρίας με μοτοσυκλέτα. Στο μέλλον, μέσα από τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα μεταξύ αναβάτη, μοτοσυκλέτας και εξωτερικού κόσμου, θα προκύπτει μία ξεχωριστή αίσθηση ελευθερίας. Τα συστήματα υποστήριξης του BMW Motorrad VISION NEXT 100 δεν θα έχουν μόνο προνοητικό και συμβουλευτικό ρόλο όταν απαιτείται κάποια  ενέργεια, αλλά και παρεμβατικό, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των αναβατών. Προστατευτική ένδυση όπως κράνη και στολές με επένδυση δεν θα χρειάζονται πλέον. Οι αναβάτες θα μπορούν απλά να απολαμβάνουν την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Ένα βασικό σύστημα υποστήριξης αυτού του Φουτουριστικού Οχήματος είναι ο μηχανισμός Αυτο-Ισορροπίας (Self-Balancing), που κρατά τη μοτοσικλέτα σε ισορροπία είτε κινείται είτε είναι σταματημένη και δεν την αφήνει να πέσει. Επομένως, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε όλους τους αναβάτες ανεξαρτήτως ικανότητας ή εμπειρίας να απολαμβάνουν μία ακόμα πιο θετική οδηγική εμπειρία εξερευνώντας τα όρια των δυνατοτήτων τους. Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας γίνεται κυρίως μέσω της έξυπνης ζελατίνας. Αυτή επεκτείνει το πεδίο ορατότητας του αναβάτη και παρέχει όχι μόνο προστασία από τον αέρα αλλά και σχετικές πληροφορίες, οι οποίες προβάλλονται στην οπτική ευθεία, όταν είναι απαραίτητο. Σχεδιαστικά και λειτουργικά, το BMW Motorrad VISION NEXT 100 χρησιμοποιεί διάφορα εντυπωσιακά στοιχεία από την ιστορία της BMW Motorrad, τα οποία ερμηνεύει μέσα από μία σύγχρονη οπτική. Το μαύρο, τριγωνικό τμήμα του πλαισίου, για παράδειγμα, παραπέμπει στην πρώτη μοτοσυκλέτα της BMW Motorrad, την R32, που κατασκευάστηκε το 1923. Παρατηρώντας την από το πλάι, θυμίζει γυμνή μοτοσυκλέτα με εργονομία και θέση οδήγησης roadster. Το σχήμα και η κατασκευή του κινητήρα θυμίζουν το παραδοσιακό BMW boxer, με τη διαφορά ότι παράγει μηδενικούς ρύπους.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: BMW VISION NEXT 100

« Προηγούμενο άρθρο

Oι εξατμίσεις SPARK στην Ελλάδα από την ZenOne Racing!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα