• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: 1ο Match Point
Για τον Marc Marquez!
Νέα 11/10/2016 - 10:04

Το paddock του Πρωταθλήματος έχει μεταφερθεί στο Motegi της Ιαπωνίας, όπου και θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους Γύρους του Οκτώβρη.

 

To Motegi μπορεί να είναι η πίστα της Honda, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον Marc Marquez, ο οποίος έχει μαθηματικές ελπίδες να πάρει τον Τίτλο στην Ιαπωνία.

 

Ο λόγος είναι ότι η πίστα εκεί είναι η μοναδική που δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη από το 2013 που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Υπάρχει βέβαια και η Αυστρία, αλλά αυτή μπήκε φέτος στο Ημερολόγιο.

 

Βέβαια δεν λείπουν τα βάθρα από τη συλλογή του, καθώς ήταν δεύτερος εκεί το 2013 αλλά και το 2014 που πανηγύρισε την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου Τίτλου του.

 

Φέτος φτάνει στην Ιαπωνία με μια διαφορά 52β και με την εικόνα που έχει δείξει, αυτή του υπομονετικού αναβάτη, περιμένουμε να δούμε έναν Marquez που θα αγωνιστεί εκ του ασφαλούς για όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

 

Η παράδοση που έχει ο Valentino Rossi στο Motegi είναι δυνατή, αν και η τελευταία νίκη που πήρε εκεί ήταν το 2008. Τα πράγματα όμως μόνο εύκολο δεν είναι για τον Ιταλό, που είναι και ο βασικότερος αντίπαλος του Marquez.

 

Όντας δυνατός και γρήγορος, παρά τις ατυχίες του, ο Valentino θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον 10ο Τίτλο, γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον ότι τίποτα δεν τελειώνει όσο υπάρχει ελπίδα.

 

Τόσο ο Jorge Lorenzo, όσο και ο Dani Pedrosa είναι πολύ δυνατοί στο Motegi, με τον πρώτο να έχει το ρεκόρ πίστας και τον απόλυτο χρόνο, ενώ μοιράζεται τις περισσότερες νίκες με τον Dani.

 

Οι δυο τους έχουν από τρεις νίκες στην Ιαπωνία, ωστόσο αν συνυπολογίσουμε και τις μικρότερες κατηγορίες, τότε ο Pedrosa αποκτά το πάνω χέρι με τις νίκες του στα 250cc και 125cc.

 

Τα τελευταία χρόνια ο Lorenzo κυριάρχησε το 2013 και το 2014, για να έρθει ένας ανεβασμένος ψυχολογικά Pedrosa στα τέλη του ‘15, να πάρει μια εκπληκτική νίκη καλύπτοντας 16δ από τον πρωτοπόρο Lorenzo καθώς η πίστα στέγνωνε.

 

Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά και οι fantastic 4 δεν είναι αυτοί που μονοπωλούν τις νίκες στο Πρωτάθλημα. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς οι αντίπαλοί τους μπορούν να ελπίζουν σε νίκες/βάθρα.

 

Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο Maverick Vinales, ο οποίος θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που του αναλογούν την Κυριακή στο Motegi, ώστε να πετύχει κάτι πολύ καλό στο 100ο του GP!

 

Τα Ιαπωνικά εργοστάσια και μοτοσυκλέτες θα έχουν την τιμητική τους, με τον Crutchlow να θέλει ένα καλό αποτέλεσμα πάνω στην Honda του, όπως και οι οδηγοί της M1 στην ομάδα της Tech3, Pol Espargaro και Bradley Smith.

 

Ο τελευταίος επιστρέφει στη δράση μετά από μεγάλη απουσία και θα το κάνει στην πίστα όπου πέρυσι πήρε τη νίκη με την Yamaha. Φέτος ήταν μόνο ο Pol Espargaro αυτός που έδωσε το παρόν τον Ιούλιο εκεί.

 

Μάχες θα δώσει και ο Jack Miller, ένας από τους οχτώ διαφορετικούς νικητές φέτος, ενώ στη διεκδίκηση του βάθρου θα προσπαθήσει να είναι και ο Dovizioso.

 

Ο Dovi (5ος το 2014-15) έχει πάρει τα καλύτερα αποτελέσματα της Ducati στο Motegi μετά το 2010 και τη νίκη του Stoner, ενώ θα προσπαθήσει να εδραιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του μπροστά από τον Iannone στη βαθμολογία, με τον τελευταίο να χάνει και το Motegi.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Χάνει το Motegi ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα