• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Την κατάλληλη στιγμή!
Πάω στην Ducati στη σωστή συγκυρία!
Νέα 10/10/2016 - 09:50

Συνέντευξη στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έδωσε ο Jorge Lorenzo, μιλώντας για αρκετά θέματα και φυσικά για την πολυαναμενόμενη μετακίνησή του στην Ducati.

 

«Πέρυσι το Πρωτάθλημα ήταν εφικτό, αλλά φέτος τα πράγματα είναι περίπλοκα και σχεδόν αδύνατον. Θα πρέπει να έχουμε πολύ τύχη και ο Marquez να είναι πολύ άτυχος».

 

«Θεωρώ ειλικρινά ότι με τους ίδιους κανονισμούς όπως πέρυσι, θα είχαμε και την ίδια σταθερότητα, αλλά πιστεύω ότι η σταθερότητα ενός αναβάτη - κατά μεγάλο ποσοστό - εξαρτάται από τα ελαστικά».

 

«Όταν χάσεις το μπροστινό, αυτό δύσκολα επανέρχεται και περίπου κατά 90% θα πέσεις. Πολλοί έχουν κάνει λάθη και πέφτουν. Πτώσεις έχει και ο Marquez».

 

«Δεν έπεφτε όμως στον αγώνα, αντίθετα τερμάτιζε και σε συνδυασμό με τις ατυχίες των οδηγών της Yamaha είναι μπροστά με πολλούς βαθμούς πλεονέκτημα».

 

«Ειδικότερα για εμένα, με τα Bridgestone ήμουν ανταγωνιστικός, λίγο-πολύ, σε όλες τις συνθήκες, αλλά από την πρώτη στιγμή που δοκίμασα το μπροστινό της Michelin, αν και πολύ μαλακό μου έδινε την αίσθηση του πολύ σκληρού».

 

Η αλλαγή μοτοσυκλέτας για τον Lorenzo δεν αργεί πια και ο Ισπανός άσος θα πρέπει να περιμένει να δει τη αίσθηση θα έχει - κυρίως από το μπροστινό - με την Ducati.

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η Michelin θα αλλάξει το μπροστινό ελαστικό της βροχής. Αν όχι, θα συνεχίζω να χάνω πολλούς βαθμούς. Θα δούμε όμως τι θα γίνει και με τη νέα μοτοσυκλέτα».

 

«Φαίνεται ότι με την Ducati η αίσθηση που έχεις με το μπροστινό είναι καλύτερη και βρίσκεις πιο εύκολα το όριο. Θα δούμε όμως τι επιφυλάσσει το μέλλον».

 

Από το 2008 που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο Jorge Lorenzo αγωνίζεται - μέχρι και φέτος - μόνο με μοτοσυκλέτα της Yamaha. Πως αισθάνεται λοιπόν για τη νέα πρόκληση της καριέρας του;

 

«Η πρόκληση είναι μεγάλη και πολλοί περιμένουν να στεφθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Πάντως έκανα την κίνηση την κατάλληλη στιγμή και αυτό λόγο του DallIgna. Αν κάποιος μπορεί να παλέψει με τα Ιαπωνικά εργοστάσια, σίγουρα είναι αυτός».

 

Οι δυο τους έχουν περάσει μαζί δυο πολύ επιτυχημένα χρόνια στην Aprilia, το 2006 και 2007, όταν ο Lorenzo πήρε τους δυο Τίτλους του στη μικρότερη κατηγορία των 250cc. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να αγχώνεται για να επαναλάβει κάτι τέτοιο.

 

«Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου ήταν όταν ξεκίνησα στα 125cc το Πρωτάθλημα. Έπρεπε να κάνω καλά αποτελέσματα για να μείνω εδώ και τότε αυτή ήταν πραγματική πίεση».

 

«Τώρα που είμαι πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, είμαι εδώ επειδή μ’ αρέσει και αυτό είναι το πάθος μου. Δεν νοιώθω ιδιαίτερη πίεση. Θεωρώ ότι ένα από τα δυνατά μου σημεία είναι η γρήγορη προσαρμογή μου στη μοτοσυκλέτα».

 

«Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει και αν θα μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός μ’ αυτή τη μοτοσυκλέτα. Προφανώς όμως η πρόκληση του να κερδίσω με μια μοτοσυκλέτα που μόνο ο Stoner κέρδισε... αν τα καταφέρω πιστεύω θα γράψω ιστορία».

Επόμενο άρθρο »

Προετοιμασία για το 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Δυσκολίες στην Γαλλία για Δ. & Ν. Καρακώστα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα