• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Zarco VS Rins (και Lowes)
Μάχη μέχρις εσχάτων!
Νέα 05/10/2016 - 12:04

Πως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής η σεζόν στην Moto2, για να φτάσουμε στο Motegi με τους Zarco και Rins να έχουν μεταξύ τους διαφορά 1β και τον Lowes να τους πλησιάζει;

 

Στο Qatar ήταν ο Luthi αυτός που κατάφερε να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Zarco γρήγορα κάλυψε το χαμένο έδαφος και πήρε τη νίκη στον επόμενο Γύρο.

 

Ο Rins δεν έκανε καλό ξεκίνημα και ήταν εκτός βάθρου στους πρώτους δυο αγώνες, για να επιστρέψει δριμύτερος και να πάρει τη νίκη στο Τέξας.

 

Αυτός που είχε την 1η θέση στη βαθμολογία όμως, μετά και το Τέξας, ήταν ο Lowes που την κράτησε οδηγώντας υπέροχα και κατακτώντας τη νίκη στην Jerez.

 

Είναι οι τρεις αυτοί αναβάτες, που στην πορεία του Πρωταθλήματος έχουν ξεχωρίσει και θα δώσουν τη μάχη για τον Τίτλο, με τους Zarco και Rins να έχουν το προβάδισμα έναντι του Lowes.

 

Ο Zarco έχει πέντε νίκες, ο Rins δυο αλλά στα συνολικά βάθρα φέτος το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία για τους δυο διεκδικητές. Η καλύτερη περίοδος του Γάλλου ήταν οι πέντε αγώνες από το Mugello μέχρι την Αυστρία.

 

Εκεί ο Zarco κατάφερε να πάρει τέσσερεις νίκες και μια δεύτερη θέση και μετά την επικράτησή του στην Αυστρία, έκανε διαφορά 34β κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι ο περσινός κυρίαρχος Zarco δεν θα είχε πρόβλημα μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Όμως τα πράγματα άλλαξαν στο Brno, όταν την ημέρα του αγώνα στο βρεγμένο - κι ενώ ήταν δυνατός στο στεγνό - ο Zarco έμοιαζε αποσυντονισμένος και πήρε μόλις την 11η θέση.

 

Ο Rins μείωσε τη διαφορά του από τον Γάλλο, αλλά μετά ήρθε ένας τραυματισμός σε προπόνηση - έσπασε την κλείδα του - να απογοητεύσει τους πολλούς φίλους του.

 

Στο Silverstone - λίγες μόνο ημέρες μετά την εγχείριση - έσφιξε τα δόντια και την Κυριακή παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο για να πάρει την έβδομη θέση, την ώρα που Zarco και Lowes δεν πήραν βαθμούς!

 

Ήταν το γνωστό δύσκολο περιστατικό της επαφής των δυο και της πτώσης του Lowes ο οποίος δεν πήρε βαθμούς. Η Επιτροπή τιμώρησε όμως και τον Zarco που τελικά κατετάγη 22ος στον αγώνα.

 

Το Misano ήταν μόλις μια εβδομάδα μετά την Αγγλία και ο χρόνος ανάρρωσης για τον Rins ήταν και πάλι λίγος. Όμως η αποφασιστικότητα του Ισπανού ήταν τεράστια.

 

Παρά τους πόνους έκανε εκπληκτικό αγώνα, ξέφυγε μπροστά κι έχασε τη νίκη μόνο από τον εξαιρετικό Baldassarri. Η 2η θέση, σε συνδυασμό με την 4η του Zarco, σήμαινε ότι μείωσε και πάλι τη διαφορά.

 

Ο Lowes από την άλλη, θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από το Silverstone, πίεσε αλλά πίεσε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε κι έπεσε για να μείνει για 2ο συνεχόμενο αγώνα εκτός βαθμών.

 

Στην Aragon, 20 λεπτά περίπου απ’ το σπίτι του Rins, ήταν η σειρά του Lowes να πάρει το πάνω χέρι και δείχνοντας δυνατός από την πρώτη στιγμή, επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Ο Rins είχε ξεπεράσει το πρόβλημα με την κλείδα του, ωστόσο ήταν άρρωστος από την πρώτη ημέρα των ΕΔ! Στον αγώνα όμως πήρε την 6η θέση, με τον Zarco να δυσκολεύεται και να είναι μόνο 8ος.

 

Τώρα η μάχη μετατίθεται στην Ιαπωνία, στον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους Γύρους με 1β να χωρίζει τους δυο πρώτους και 100β να απομένουν μέχρι το τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Τέλος η Team Italia

« Προηγούμενο άρθρο

O 5ος Αγώνας του ΠΠΤ στα Μέγαρα 16/10

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα