• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίθεση Mamola σε Rossi!
Αγνοεί βασικά πράγματα που μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο
Νέα 28/09/2016 - 09:46

Την Παρασκευή που μας πέρασε η Επιτροπή Αγώνων αποφάσισε να δώσει μια νέα κατευθυντήρια γραμμή στους αγωνιζόμενους, τονίζοντας ότι οι προσβλητικές χειρονομίες δεν θα γίνονται αποδεκτές.

 

Η απόφαση αυτή είναι απόρροια του περιστατικού ανάμεσα στον Valentino Rossi και τον Aleix Espargaro στο Misano, όταν ο πρώτος του έδειξε το μεσαίο δάχτυλο. Ήταν η κίνηση αυτή που προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτροπής.

 

Η πίεση του αγώνα - και πολύ περισσότερο όταν είναι εντός έδρας και μάχεσαι για τον Τίτλο - είναι τεράστια, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση είναι σωστή όχι μόνο για να προστατευτεί η εικόνα του αθλήματος, αλλά και επειδή οι αθλητές αποτελούν πρότυπα για νεότερους.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι ένας βασικός στόχος της Ακαδημίας του Valentino Rossi είναι η γαλούχηση πρώτα ανθρώπων με κόσμια συμπεριφορά και μετά μελλοντικών Πρωταθλητών. Αυτός δεν ήταν ο λόγος άλλωστε, που ο ίδιος ο Ιταλός άσος έδιωξε τον Fenati;

 

Προφανώς και ο ίδιος ο Rossi κατάλαβε το λάθος του και σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι μια τέτοια ενέργεια δεν ήταν κόσμια. Πριν από μερικές ημέρες δέχτηκε κριτική από τον Randy Mamola, ο οποίος γράφει:

 

«Προερχόμαστε από μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν, το 2015, με τους διοργανωτές να ζητούν από τον κόσμο να συμπεριφέρεται με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς χειρονομίες και γιουχαρίσματα».

 

«Όμως αν δεν δώσουμε πρώτοι εμείς το παράδειγμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να το κάνει ο κόσμος».

 

«Μερικές φορές ξεχνάμε ότι μας βλέπει εκατομμύρια κόσμος και δεν νομίζω ότι το να ζητάς από τους οδηγούς να προσέχουν, είναι κάτι υπερβολικό. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο για όλους εμάς που αγαπάμε το άθλημα».

 

Στη συνέχεια πέρασε στον «πόλεμο» λέξεων ανάμεσα στον Jorge Lorenzo και τον Valentino Rossi στο Misano: «Στη συνέντευξη τύπου, η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο ήταν μια απλή επιβεβαίωση ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο γκαράζ».

 

«Αυτή η περίπτωση απαιτεί διαφορετική αντίδραση από τους διοργανωτές και μιλάω για τη συμπεριφορά των αθλητών σε δημόσιες εμφανίσεις και μπροστά στον τηλεοπτικό φακό».

 

«Στο Misano ο Lorenzo έφερε στο προσκήνιο τους τρόπους του Rossi, ο οποίος τείνει κάθε φορά που μιλά άλλος, να σκύβει και να συνομιλεί με τον διπλανό του».

 

«Είναι προφανώς ενοχλητικό γι’ αυτόν που μιλάει... Πιο παλιά, ο Stoner είχε σταματήσει στη μέση την απάντησή του για να κοιτάξει επίμονα τον Rossi μέχρι να σκάσει για να συνεχίσει να μιλάει».

 

«Το πρόβλημα είναι, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς του Πρωταθλήματος, να βρεθεί ο ένας που θα αντιμετωπίσει τον Rossi και θα του μάθει αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο»

 

«Όταν δηλαδή κάποιος μιλάει, το να τον διακόπτεις έστω και για να μιλήσεις ψιθυριστά, είναι μεγάλη αγένεια».                                                  

Επόμενο άρθρο »

Aspar: Hernandez ή κάτι άλλο;

« Προηγούμενο άρθρο

Isle Of Man: Ο Ψυχογιός φοβερός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα