• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Lausitzring: Αγώνας 2
Επιστροφή στις νίκες για Rea, έπεσε ο Sykes
Νέα 18/09/2016 - 18:45

Δραματικός και βρόχινος ήταν ο δεύτερος αγώνας των SBK-Motul, με τον Jonathan Rea να παίρνει την 9η φετινή του νίκη, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος, Tom Sykes, έπεφτε στον 1ο γύρο.

 

Η βροχή άρχιζε να πέφτει όταν ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας και είχαμε καθυστέρηση μέχρι οι αναβάτες να αλλάξουν τελείως στις βρόχινες μοτοσυκλέτες τους.

 

Με την εκκίνηση έφυγε καλά ο Sykes και ακόμα καλύτερα ο Jonathan Rea που ανέβηκε αμέσως στη δεύτερη θέση. Λίγο αργότερα όμως ο πρώτος θα έπεφτε από κρύα ελαστικά.

 

Ο Sykes επέστρεψε στην πίστα αλλά δεν είχε το ρυθμό να απειλήσει. Μπροστά ο Rea αύξανε συνεχώς τη διαφορά του, ενώ πίσω του έπεφταν οι Giugliano (Ducati) και Savadori (Aprilia).

 

Στο τέλος ο Rea πήρε μια μεγάλη νίκη με διαφορά πάνω από 9δ από τον δεύτερο, ενώ ο Sykes κατάφερε να πάρει την 12η θέση και τους τέσσερεις βαθμούς.

 

Έτσι η διαφορά τους στο βαθμολογικό πίνακα είναι στους 47β με τρεις Γύρους ή 150β να απομένουν για το τέλος του Πρωταθλήματος.

 

Η βροχή πάντα αποτελεί πεδίο για εκπλήξεις και ο ικανός Alex de Angelis δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, χαρίζοντας το πρώτο βάθρο της IodaRacing Aprilia στα SBK-Motul!

 

Στο βάθρο - για πρώτη φορά φέτος - ανέβηκε και ο Xavi Fores της Barni Ducati μπροστά από τον Leon Camier (MV Agusta) που κατάφερε να επικρατήσει του Guintoli.

 

Ο Γάλλος της Yamaha έκανε στο τέλος μια δυναμική επίθεση χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει την 4η θέση. Και η πέμπτη όμως αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα των μπλε στο Πρωτάθλημα!

 

Ο Davies (Ducati), ο οποίος στη βροχή δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη χτεσινή δυνατή του εμφάνιση όταν και πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα, έμεινε έκτος με τον Josh Brookes (BMW).

 

Παρά το γεγονός ότι ο Michael Van der Mark (Honda) έπεσε προς το τέλος του αγώνα, ο Ολλανδός κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να ξαναμπεί στον αγώνα και να τερματίσει 8ος!

 

Τη δεκάδα έκλεισαν ο Roman Ramos (Kawasaki) και ο Nicky Hayden, ο ομόσταυλος του Van der Mark, ο οποίος χτες είχε καταφέρει ν’ ανέβει στο βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Ο Γιάννης Περιστεράς 2ος στο CIV

« Προηγούμενο άρθρο

Η pole position στις Σέρρες (4οΠΠΤ)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα