• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Ιστορική pole για Crutchlow!
Πρώτη για Βρετανό στο Silverstone μετά από 39χρ
Νέα 03/09/2016 - 18:40

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Cal Crutchlow, ο οποίος μετά τη νίκη του στην Τσεχία πήρε και την pole position σήμερα στο Silverstone, την πρώτη pole Βρετανού εκεί μετά από 39 χρόνια!
 

Την τελευταία φορά ήταν το 1977 όταν ο Barry Sheene - στον τελευταίο αγώνα εκείνης της σεζόν - έπαιρνε την pole μπροστά στους συμπατριώτες του.

 

Ήταν η πρώτη pole position για τον Cal Crutchlow μετά το Brno (2013) και η τρίτη της καριέρας του, χάρη στον φοβερό χρόνο των 2:19.265!

 

Ο δεύτερος, Valentino Rossi, ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον εντυπωσιακό Βρετανό, ενώ ο Vinales - που πήρε την τελευταία θέση της πρώτης σειράς, ήταν 1.2δ πιο αργός από τον Cal.

 

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Dani Pedrosa, με τον Marquez, ο οποίος παρακολουθούσε τα τελευταία λεπτά των ΚΑΤ ανήμπορος να κάνει κάτι μετά την πτώση του, να υποχωρεί στην 5η.

 

Πριν την πτώση του, στα τελευταία δυο λεπτά, ο Marquez είχε γλυτώσει από μια δύσκολη στιγμή κι ενώ μέχρι τότε είχε θέση στην πρώτη σειρά.

 

Οι κατατακτήριες ήταν συναρπαστικές και σ’ αυτό συνέβαλε και ο υπέροχος Eugene Laverty! Ο Ιρλανδός πέρασε με τον πρώτο χρόνο από τις ΚΑΤ1.

 

Στο δεύτερο σκέλος, λίγο πριν το τέλος, οδηγούσε στο όριο και απίστευτα στην έντονη βροχή, δείχνοντας ικανός να πάρει την pole από τον Crutchlow. Ήταν τρομερός στο πρώτο μισό της πίστας, αλλά δεν απέφυγε την πτώση.

 

Όπως και να ‘χει, ο εξαιρετικός Laverty έβαλε τη δυο χρονών μοτοσυκλέτα του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και στην έκτη θέση, μπροστά από τους Redding και Iannone.

 

Ο Lorenzo δεν μπόρεσε - στη δυνατή βροχή - να κάνει κάτι καλύτερο από την ένατη θέση, όντας 2.4δ πιο αργός από τον πρώτο.

 

Πτώσεις είχαν και οι Dovi-Miller και θα ξεκινήσουν τον αγώνα αύριο από την 10η και 12η θέση. Ανάμεσά τους θα είναι η Suzuki του Aleix Espargaro.

 

Η πτώση Miller, που έχασε τον Γύρο στο Brno από τραυματισμό, ήρθε πολύ νωρίς και επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του χωρίς να επιστρέψει στην πίστα.

 

Να σημειώσουμε ότι την τελευταία φορά που ο Crutchlow πήρε την pole στο Silverstone, ήταν το 2010 όταν αγωνιζόταν στα SBK και είχε πάρει τον Τίτλο. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε και τους δυο αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto2: Pole στο τελευταίο λεπτό!

« Προηγούμενο άρθρο

Δριμεία επίθεση κατά Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA