• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ιστορική νίκη του Crutchlow
Επιπλέον στατιστικά για τους Βρετανούς
Νέα 31/08/2016 - 12:49

- Σε ηλικία 30χρ και 297ημ. ο Cal Crutchlow έγινε ο γηραιότερος οδηγός που παίρνει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Troy Bayliss στον κλασικό αγώνα της Valencia το 2006.

 

- Ο Cal Crutchlow είναι και ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας με Honda, από το 1967 και τον Mike Hailwood στο Καναδικό GP.

 

- Στο Brno ο Crutchlow ανέβηκε για 10η φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, που είναι και τα περισσότερα για Βρετανό από την εποχή του Barry Sheene.

 

- O Crutchlow έγινε ο έκτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, χωρίς να έχει πάρει μέρος στις μικρότερες κατηγορίες του Πρωταθλήματος. Οι άλλοι είναι οι: Nicky Hayden, Makoto Tamada, Troy Bayliss, Chris Vermeulen και Ben Spies. Επομένως ο Cal είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που το κατορθώνει!

 

- Ο Crutchlow είναι ο 17ος αναβάτης με νίκη/ες στο MotoGP αλλά και στα SBK.

 

Πέρα από τη σπουδαία νίκη του Cal Crutchlow, η παρουσία γενικά των Βρετανών στο Brno ήταν καταπληκτική, όπως φαίνεται από τα παρακάτω στατιστικά:

 

- Ο McPhee πήρε την πρώτη του νίκη στο 76ο GP της καριέρας του, που ήταν παράλληλα και η πρώτη νίκη για την Mahindra με τα αυτοκόλλητα της Peugeot.

 

- Την προηγούμενη φορά που Βρετανός κέρδιζε στο Brno, ήταν το 1976 ο John Newbold στα 500cc

 

- Ήταν μόλις η δεύτερη φορά από το 1977 κι έπειτα, που Βρετανοί καταφέρνουν να πάρουν νίκη σε διαφορετικές κατηγορίες του Πρωταθλήματος! Πέρα από το Brno φέτος, είχαμε και το Austin πέρυσι με τους Sam Lowes και Danny Kent να επικρατούν στην Moto2 και Moto3 αντίστοιχα.

 

- Στο Brno, για πρώτη φορά μετά το 1976, δυο Βρετανοί πήραν τις παρθενικές τους νίκες στο Πρωτάθλημα την ίδια σεζόν.

 

- Φέτος οι Βρετανοί έχουν κερδίσει αγώνα σε κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες του Πρωταθλήματος. Την τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν το 1973, με τον Phil Read να παίρνει 4 νίκες στα 500cc, τον Charlie Williams να κερδίζει στα 250cc και τους Chas  Mortimer και Tommy Robb να νικάνε από μια φορά στα 125cc

 

- Φέτος, για πρώτη φορά μετά το 1976, οι Βρετανοί έχουν τρεις διαφορετικούς νικητές GP μέσα σε μια σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Loweς: Θα τσιμπιέμαι την Κυριακή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα