• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Μαγικό σώσιμο;
Αυτό του 2014 εδώ ήταν καλύτερο!
Νέα 19/08/2016 - 20:28

Ο Marquez εντυπωσίασε τους πάντες με τις ικανότητες (σε συνδυασμό με την τύχη) στην 13η στροφή της πίστας, όταν με αγκώνα και χέρι απέφυγε μια πτώση σηκώνοντας και πάλι τη μοτοσυκλέτα του!

 

Το σώσιμο ήταν σαν αυτό που έκανε πριν δυο χρόνια στις δοκιμές στην Τσέχικη πίστα, την Δευτέρα μετά τον αγώνα, αλλά τότε δεν υπήρχαν κάμερες για να το καταγράψουν.

 

«Αυτή του 2014 ήταν μεγαλύτερη και πιο θεαματική, αλλά υπάρχουν μόνο φωτογραφίες. Έτσι θα είμαι ειλικρινής, σήμερα κοίταξα να δω αν οι κάμερες ήταν πάνω μου», αστειεύτηκε ο Marquez.

 

«Όταν συμβαίνουν αυτά, σημαίνει ότι πιέζεις στο όριο. Έχασα το μπροστινό εκείνη τη στιγμή. Υπήρξε μια στιγμή που είπα: έπεσα».

 

«Είμαι όμως οδηγός που δεν αφήνω το τιμόνι παρά μόνο στο τέλος κι έτσι κατάφερα και το έσωσα με αγκώνα, που μάλιστα άρχισε να με καίει γιατί υπήρχε τρύπα!»

 

«Μετά συνέχισα να πιέζω με το γόνατο και αφού το έσωσα είπα να γυρίσω στο γκαράζ για να ηρεμήσω».

 

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε ότι η γωνία κλίσης που είχε στο περιστατικό έφτασε τις 67.5 μοίρες, ένα νούμερο μικρότερο από το σώσιμο του 2014.

 

«Μου είπαν ότι είχα πλαγιάσει στις 67.5, ενώ το 2014 ήταν 68.3 και όλο μου το σώμα ήταν εκτός μοτοσυκλέτας».

 

«Σήμερα ήταν διαφορετικό. Υπάρχει μια onboard εικόνα που δείχνει τη μοτοσυκλέτα στο έδαφος, αλλά το έσωσα».

 

«Πως; Δεν ξέρω! Πάντα λέω ότι είναι τύχη, αλλά έχω κάνει μερικά μέχρι σήμερα. Ελπίζω στον αγώνα να μην χρειαστεί να κάνω κάτι παρόμοιο».

 

Ο Ισπανός στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που σημείωσε το απόγευμα σε σχέση με το πρωί.

 

«Το πρωί απλά δεν ένοιωθα καλά με τα ηλεκτρονικά. Δεν είχαμε καλή βάση κι έτσι αλλάξαμε κάποια πράγματα στα ηλεκτρονικά».

 

«Βελτιώσαμε και κάποια πράγματα στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε κι άλλο. Δεν είμαστε πάντως πολύ μακριά».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: «Γάτα» ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O 17χρονος Κυριάκος Λιούτας στο ADAC Junior Cup

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα